Wembanyama že podlegel ameriški noriji, Jokić pač ne (VIDEO)

Košarka 1. Nov 202311:23 0 komentarjev
Foto: Profimedia

31. oktober je v ZDA datum, ki označuje noč čarovnic oziroma t. i. 'halloween'. Večer, ko se ljudje zamaskirajo v strašljive fantazijske lige, vsako leto svoj pečat pusti tudi v ligi NBA.

Noč čarovnic že vrsto let ni samo ameriški praznik, ampak smo ga z vsemi njegovimi običaji uspešno prenesli tudi v Evropo. Košarkarji lige NBA sicer redno skrbijo za to, da je oktobrska maškarada tudi sestavni del šova najmočnejše lige na svetu in nič drugače ni bilo letos.

Zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je tako v dvorano in na novinarsko konferenco po včerajšnji zmagi proti Miamiju prišel oblečen v Marvelovega junaka Hulka, prvi izbor letošnjega nabora lige NBA Victor Wembanyama pa je svojo prvo noč čarovnic v najmočnejši ligi na svetu ‘praznoval’ oblečen v Slendermana, grozljivo internetno senzacijo ozioma ‘meme’, ki je dobil svojo upodobitev tudi na filmskem platnu.

A tudi v cirkusu ameriškega grozljivega praznika in šova lige NBA se najdejo posamezniki, ki jih te zadeve niti malo ne ganejo. Uganili ste, kdo je zagotovo med njimi. Za mnoge najboljši košarkar svet Nikola Jokić je dal zelo jasen odgovor na vprašanje, ali se bo letos našemil za noč čarovnic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!