Za evropsko krono najprej v Kaunasu, nato še v Berlinu

Evroliga 19. Dec 202213:39 0 komentarjev
Kaunas bo 19. in 21. 5. 2023. Foto: Profimedia

Potem ko se je kar nekaj časa šušljalo o tem, da utegne organizacijo zaključnega evroligaškega turnirja prevzeti Dubaj, je zdaj jasno, da bo evropski klubski košarkarski prvak prihodnje leto okronan v Kaunasu, leta 2024 pa v Berlinu.

Evroligaško vodstvo je tudi uradno obelodanilo gostitelja zaključnega turnirja. In to za kar dve leti. Final 4 bo tako prihodnje leto gostila Zalgirio Arena v Kaunasu, leta 2024 pa bo na svoj račun znova prišel Berlin z Mercedes-Benz Areno. Nemci so sicer elito gostili v letih 2009 in 2016, lani pa so turnir zaradi epidemioloških omejitev prepustili Beogradu. Takrat je ponudbo za organizacijo turnirja sicer na pobudo Cedevite Olimpije in župana Zorana Jankovića oddala tudi Ljubljana.

Je pa razglasitvijo prizorišč F4 zamrznila ideja o vključitvi Dubaja. Spomnimo, novi prvi mož evropske klubske košarke Dejan Bodiroga se je pred tedni skupaj s predstavniki klubov že mudil v Dubaju, domnevno le zaradi spoznavnega sestanka z Abdullaom Al Naboodahom, ki drži krmilo tamkajšnjega nogometnega in košarkarskega kluba. Pojavili pa so se tudi namigi o tem, da bi lahko tamkajšnja Arena Coca-Cola s kar 17 tisoč sedeži gostila zaključni evroligaški turnir. Poleg tega pa naj bi se Arabci preko letalskega prevoznika Emirates potegovali tudi za status generalnega pokrovitelja evrolige. Pogodba naj bi bila vredna dobrih 50 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!