Zahtevna italijanska preizkušnja za dvig z dna

Foto: Aleš Fevžer

Košarkarje Cedevite Olimpije drevi čaka zahtevna naloga, če bodo želeli v EuroCupu vpisati prvo zmago sezone. V 4. krogu jih pri zahodnih sosedih čaka obračun z Umana Reyer Venezio (20.15).

Ljubljančani so po treh krogih trenutno edino moštvo skupine A evropskega pokala, ki to sezono še ni okusilo slasti zmage. Uvodoma je bil boljši Bursaspor, nato presenetljivo še Cluj in sredi prejšnjega tedna še Joventut. Za boljšo popotnico so zmaji vendarle prekinili niz štirih porazov v vseh tekmovanjih z zanesljivo zmago v ligi ABA. Ob začasni vrnitvi v Tivoli so v soboto visoko ugnali MZT iz Skopja in si tako povrnili nekaj prepotrebne samozavesti.

Okrepljeni Italijani

“Umana Reyer je zelo dobra in izkušena ekipa z zelo kvalitetnimi posamezniki. Mi se v Benetke odpravljamo z željo, da odigramo dobro tekmo in damo vse od sebe, da presenetimo našega tekmeca. Zadnje dni smo dobro trenirali, zato pričakujemo dobro tekmo, ki zagotovo ne bo lahka, a mi se na pot odpravljamo samozavestni, da damo vse od sebe,” je pred gostovanjem optimističen glavni trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac.

Da so Italijani letos okrepili moštvo, so v taboru slovenskih prvakov opozarjali že ob žrebu skupin, vnovič pa potrdili pred potovanjem v Benetke. V EuroCupu sicer niso začeli najbolje in najprej dvakrat izgubili, proti Ulmu in Bourgu, nato pa v prejšnjem krogu vendarle vpisali prvo zmago sezone, ko so v gosteh odpravili Cluj. V italijanskem prvenstvu imajo po petih krogih tri zmage in dva poraza.

Jurica Golemac. Foto: Aleš Fevžer

Med kopico kvalitetnih Američanov izstopata Derek Willis in Mitchell Watt, ki sta na dosedanjih treh tekmah v povprečju vpisala po 13,7 točke. Veliko rezerve ima v igri še Allerik Freeman. Z razdalje je nevaren ostrostrelec Marco Spissu.

Pri zmajih na stranskem tiru ostaja trojica Zoran Dragić, Karlo Matković in Lovro Gnjidić. Od tekme z Joventutom so se sporazumno razšli z Američanom Aaronom Harrisonom, ki se v Ljubljani ni izkazal ter predčasno odšel.