Zmajem proračunski vzgon in evropska vozovnica

Košarka 10. Mar 202411:44 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Pri Cedeviti Olimpiji se po porazni evropski sezoni ob boju na jadranski fronti že spogledujejo tudi z novo sezono. Vanjo naj bi zmaji vstopili z višjim proračunom, znova pa se jim obeta mesto v EuroCupu.

Vodilni možje Cedevite Olimpije so si v soboto zvečer ob porazu proti Budućnosti nejevoljno grizli ustnice. V Stožicah so namreč med drugim gostili predstavnike družbe GA Adriatic, s katerimi so pred tem podpisali pomembno triletno sponzorsko pogodbo, zato so upali, da bodo posel proslavili s podgoriškim skalpom. Finančne podrobnosti so ostale poslovna skrivnost, direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec pa je ob tem dejal, da gre za partnerja na ravni preostalih zlatih pokroviteljev.

Podpis pogodbe z družbo, ki ima na področju nekdanje Jugoslavije pravico do zastopstva Renaulta, gre razumeti kot prvi korak gradnje močnejše finančne piramide, ki bi Ljubljančanom ob poletnem vstopu na igralsko tržnico omogočila pogumnejše in bolj smele poteze. ”Upam, da je to začetek takšnih sponzorstev. Ob tem v roku enega meseca načrtujemo podpise pogodb z dosedanjimi pokrovitelji, v upanju, da bodo zneski nekoliko večji. Vse v želji, da bi lahko nato sestavili bolj kakovostno ekipo,” pravi Užbinec.

Davor Užbinec je potrdil, da Cedevita Olimpija ostaja v EuroCupu. Foto: Aleš Fevžer

O tem, kakšen bi bili lahko za prihodnjo sezono proračun slovenskih prvakov, ni želel govoriti. Kot se je izognil tudi konkretnemu odgovoru na namige o dogovarjanju s kandidati za novega glavnega trenerja. Spomnimo, v košarkarskih krogih je zaokrožilo že kar nekaj imen, nazadnje kot domnevni prvi favorit tudi nekdanji trener Budućnosti, Monaca in Galarasaraya Zvezdan Mitrović. ”Vsekakor se bomo pogovarjali z več kandidati. Tudi z dosedanjim trenerjem Zoranom Martićem. Poiskali bomo najboljšo rešitev,” je v izjavi previden Užbinec.

Nesporno dejstvo pa je, da so se morali v Stožicah lotiti korenitih popravkov triletnega projekta, ki so ga naznanili poleti, ko je bil za glavnega trenerja imenovan Italijan Simone Pianigiani. ”Na žalost moramo v nov cikel. Zakaj na žalost? Iskreno smo verjeli, da je bil koncept, ki so ga zastavili s Simonejem dober. Nekaj košarkarjev se je dobro spoprijelo z novimi vlogami. Potrebna pa bo analiza tega, zakaj so bili rezultati, predvsem v EuroCupu, slabi. Cedevita Olimpija mora biti konkurenčnejša,” pravi direktor Užbinec.

Je pa prvi operativec kluba potrdil, da Ljubljančani tudi po izteku treh sezon, v katerih so imeli zagotovljeno mesto v EuroCupu, ostajajo na evropskem zemljevidu. Cedeviti Olimpiji se obeta novo vabilo v drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje. Do združitve tega s Fibino ligo prvakov, kot vse kaže, letos še ne bo prišlo.  ”Ostajamo del evroligaške družine, v katero spada tudi EuroCup. Lahko potrdim neformalni dogovor, po katerem bomo dobili vabilo za evropski pokal. Verjamem pa, da bomo mesto v Evropi potrditi tudi z rezultatu v zaključku lige ABA,” je dodal Davor Užbinec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!