“Luka je zanič!” Dončić odgovarja

Košarka 10. Mar 20249:38 2 komentarja
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Luka Dončić je v noči na nedeljo znova poskrbel za rekordni mejnik. Potem ko je ob zmagi Dallasa tekmo v Detroitu sklenil z 39 točkami, 10 skoki in 10 asistencami, je po novi izjemni partiji komentiral tudi neposrečeno skandiranje domačih navijačev.

Kot bi bil Luka Dončić na sceni šele nekaj dni, so navijači Pistonsov pokazali vso nepoznavanje slovenskega zvezdnika. Med tekmo v Little Caesars Areni so se s tribun razširili vzkliki “Luka sucks” (Luka je zanič), kar seveda 25-letnemu članu Dallasa ni ušlo. In kot to počne že vso kariero, ga je provokacija le še dodatno spodbudila, da je Pistonsom odčital pravo lekcijo.

“In to Detroit. Dajte no,” se je ob vprašanju na novinarski konferenci, če je slišal vzklike, ob nasmešku odzval Luka, ki je v nadaljevanju zaigral le še bolje. “Ne vem, zakaj bi to počeli,” je dodal in na podvprašanje, če mu je bilo to všeč, odvrnil: “Obožujem to. Vedo, da to ne drži, a so vseeno nadaljevali. Všeč mi je.”

Podobno je po tekmi razmišljal tudi glavni trener Dallasa Jason Kidd: “No, vemo, da ni zanič. Mislim, da uživa, ko ljudje komunicirajo z njim. Če je to tisto, kar ga je spodbudilo, bi si želeli, da bi se to zgodilo še večkrat.”

Glede rekordne šeste zaporedne tekme s trojnim dvojčkom in vsaj 30 vpisanimi točkami, nekaj, kar v vseh zgodovini lige NBA do 9. marca ni uspelo še nikomur, se je odzval brez evforije. “Dobro je, dokler vpišemo tudi zmago. Zdaj smo dosegli dve zapored, tako moramo nadaljevati.”

Pritrdil mnenju, da igra najbolje v karieri

Luka je v svoji šesti sezoni še dvignil raven predstav in je trenutno v svojem najboljšem obdobju v karieri. V trenutnem rekordnem nizu tekem je v povprečju vpisal kar 36,3 točke, 11 skokov in 11,5 asistence.

"Mislim, da je to zagotovo moja najboljša sezona. Še vedno se lahko veliko izboljšam. Vse lahko počnem še bolje," je glede svoje forme odvrnil Dončić, ki ga do konca rednega dela čaka še hud boj za mesta v končnici. Dallas je s 36 zamgami in 28 porazi šele na 8. mestu zahodne konference, a za 5. mesto, ki ga drži New Orleans, zaostaja le za dve zmagi.

Naslednjič bodo Teksašani na delu v noči na torek, ko gostujejo v Chicagu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje