Aleks Pihler verjame, da je Maribor na pravi poti

Nogomet 10. Maj 202118:10 > 18:13
Aleks Pihler ni zadovoljen z razpletom derbija, a verjame, da je Maribor na pravi poti.

Vezist Maribora Aleks Pihler je bil eden izkušenejših na nedeljskem derbiju v Stožicah. Z remijem z 0:0 ni bil zadovoljen. Prepričan pa je, da je Maribor na pravi poti. Verjame tudi v to, da bo v boju za naslov napeto do zadnje sekunde.

“Malo slabše smo odprli tekmo, potem smo se dvignili in dočakali svoje priložnost, ki pa jih žal nismo izkoristili. Remi je zaslužen rezultat,” je po derbiju povedal Aleks Pihler.

“Z remijem zagotovo nismo zadovoljni. Nismo odnehali do konca. Na drugi strani smo se zavedali, da moramo ostati mirni, nismo smeli prejeti zadetka. Borili smo se do konca. Nimamo si česa očitati,” je še povedal izkušeni vezist Maribora, ki je bil na igrišču od začetka do konca.

Izkušenj z nastopi na derbijih ima Ptujčan ogromno, nedeljski je bil zanj že 14., a je bil redkokateri do zdaj tako pomemben, kot je bil tokratni.

“Res je, ta tekma je prinašala ogromno. Prvič po dolgem času smo igrali tudi v vročini. Pričakovali smo takšno tekmo. Skušali smo pokazati nekaj ritma, a je Olimpija taktično zelo stala na igrišču. Težko je bilo razviti gledljiv nogomet,” se je Pihler med vrsticami opravičil za ne preveč atraktivno predstavo, ki se je končala brez zadetka.

“Škoda, da nismo zmagali, a na koncu je najpomembneje, kje bomo po zadnjem krogu sezone,” je še dejal izkušeni vezist Maribora, ki je prepričan, da bo v prvenstvu napeto.

Statistika Aleksa Pihlerja na derbijih:

  • Nastopi: 14
  • Goli: 1
  • Zmage: 3
  • Remiji: 6
  • Porazi: 5
Ptujčan je do zdaj v prvi slovenski ligi odigral 185 tekem in dosegel 16 golov. Pohvali se lahko tudi z enim reprezentančnim nastopom.

Odločale bodo zadnje sekunde

Tri kroge pred koncem ima Olimpija na vrhu prednost dveh točk in tudi boljši izkupiček z medsebojnih tekem. Mura ima za prvim mestom tri točke zaostanka, za Mariborom pa samo eno.

“Vse kaže, da bo napeto do zadnje sekunde. Pred nami je tekma z Gorico, za katero se moramo stoodstotno zbrati. Gremo iz tekme v tekmo. Bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Morda bo odločala zadnja tekma z Muro, bomo videli, a pred tem nas čakata še dve tekmi,” pravi vezist Maribora, ki na sredini igrišča opravlja veliko umazanega dela.

Vmes, med domačima tekmama z zadnjeuvrščeno Gorico in Muro, se bo Maribor podal še na gostovanje v Koper.

Vijoličasti bodo morali do konca sezone, če želijo biti prvaki, osvojiti vseh devet točk, kar ne bo lahko. V zadnjih sedmih tekmah so jih od 21 možnih vsega devet.

“Res je, da ne blestimo, ampak na treningih trdo delamo, da bi to popravili. Verjamem, da smo na pravi poti. Počasi se dvigamo,” je optimistično zaključil nekdanji mladinec Maribora, ki se je v Ljudskem vrtu uveljavil, potem ko je najprej srečo iskal drugje.

Igral je za Domžale, kranjski Triglav in Zavrč, potem je leta 2016 prišel v Maribor. Do zdaj je v vijoličasti majici odigral 172 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel 12 zadetkov. Osvojil je tri prvenstvene lovorike. Zdaj želi še tretjo.

Komentari

Vaš komentar