Trener Olimpije vesel, da je dvomljivcem zaprl usta

Nogomet 9. Maj 202122:16 > 23:32
Goran Stanković je izjemno začel svoje poslanstvo pri Olimpijo, prvenstvo pa je sklenil s tremi zaporednimi porazi in padel na tretje mesto. Sezono lahko vsaj malce reši s pokalno lovoriko, a Celjani so trenutno najbolj vroča ekipa v Sloveniji.

"Odigrali smo dobro tekmo, zaslužili bi si več," je po remiju z 0:0 na derbiju povedal Goran Stanković, ki je na vrhu ohranil dve točki prednosti pred Mariborom. Pred trenerjem Olimpije so peklenski tedni. Vsaj ena pokalna tekma in še tri v prvenstvu, v katerem bodo Ljubljančani skušali ostati na vrhu lestvice. Potem sledi konec sezone in negotovost, povezana s prihodnostjo predsednika Milana Mandarića.

“Zadovoljen sem s tem, kar smo pokazali. Glede na to, kje so bili, ko smo začenjali to zgodbo, takrat je odšlo 14 igralcev, smo lahko zelo zadovoljni. Smo v igri za obe lovoriki. Ponosen sem na fante. Ničesar jim ne morem očitati. Pustili so srce na igrišču,” je bil po tekmi zadovoljen Goran Stanković, ki verjame, da je bila njegova ekipa bližje zmagi.

Prepričan je, da bi, če se v prvem polčasu ne bi poškodoval Andres Vombergar, Olimpija zmagala. “Za našo ekipo je zelo pomemben. Bil bi nam v veliko pomoč. Zapeklo ga je v mišici. Jutri bo imel slikanje, potem bomo vedeli, kaj bo z njim. Za sredo zagotovo ne bo nared, za nedeljo, upam, bo,” je o napadalcu Olimpije, ki je na začetku tekme stresel prečko Maribora, povedal Stanković in se dotaknil peklenskega tedna, ki prihaja.

Že v sredo Olimpijo, ki ima težave s poškodbami, poškodovani so Antonio Delamea Mlinar, Matic Fink in Ante Čorić, čaka tekma polfinala pokalnega tekmovanja proti Domžalam, ki so Ljubljančanom v prvenstvu nedavno odščipnili vse tri točke.

V nedeljo je na sporedu gostovanje v prvenstvu pri prvakih v Celju. Medtem se bo Maribor, ki na lestvici zaostaja za dve točki, za domačo tekmo z Gorico lahko pripravljal ves teden. Podobno velja za Muro, ki ima na tretjem mestu tri točke manj od Olimpije in jo naslednji konec tedna čaka gostovanje pri Aluminiju.

Še tretjič v tej sezoni smo videli remi na derbijih. Enkrat je zmagala Olimpija.

Naredili bodo vse, da jim uspe

“To je težava. Mura in Maribor imata seveda več počitka, a mi se z drugimi ne bomo obremenjevali. Pred nami so še tri prvenstvene tekme, v katerih bomo, če bo treba, šli tudi čez sebe. Vse bomo naredili, da nam uspe. Proti Domžalam bomo nekatere igralce spočili, ampak to ne pomeni, da tekmovanje podcenjujemo. Situacija nam narekuje, da se moramo odzvati. Si pa vsekakor želimo dvojne krone. To je naš cilj,” je povedal 41-letni Ljubljančan, ki ga do konca prvenstva ob Celju čakata še tekmi proti sežanskemu Taboru in Bravu.

“Nobena tekma ne bo lahka. Liga je zelo izenačena. Vsi nasprotniki so kakovostni. Proti vsakemu moraš pokazati veliko, da prideš do treh točk,” pravi Stanković, ki je večkrat poudaril, da se z drugimi ne bo obremenjeval.

“Moramo iti od tekme do tekme. Vse je odvisno od nas. Vem pa, da bo težko, ampak verjamem v fante. Tudi oni verjamejo. Vesel sem, da smo po nekaj slabih rezultatih tokrat pokazali pravi obraz. Psihološko smo se vrnili v življenje,” je še dejal Stanković, ki je na klop Olimpije sedel v začetku leta.

Rad bi, da bi predsednik ostal. S svojo prihodnostjo se ne obremenjuje.

Za njim je 15 tekem. Sedemkrat je zmagal, šestkrat remiziral in le dvakrat izgubil. Še nedolgo nazaj širši javnosti neznani trener je dobil priložnost, o kateri je prej lahko le sanjal, in jo izkoristil. Upa, da bo trener Olimpije tudi v prihodnosti, a tega, kaj bo ta prinesla, ne ve. V mnogočem je lahko odvisna od usode predsednika Milana Mandarića, ki je pred dnevi vnovič dejal, da se želi po koncu sezone posloviti od kluba.

“Zame je velika čast, da sem trener Olimpije, ne obremenjujem pa se s tem, kaj bo po koncu sezone. Vem samo to, da bomo zdaj naredili vse, kar lahko, da bomo uspešni. Želim si tudi tega, da bi predsednik ostal. Sem Ljubljančan, res veliko mi pomeni, da sem del tega kluba, a sem trenutno osredotočen samo na svoje delo. Na stvari, na katere ne morem vplivati, ne,” je še povedal trener Olimpije, ki pravi, da je s predsednikom v stikih večkrat tedensko, a kaj več kot preostali o njegovi prihodnosti ne ve.

“Ko sem prišel v klub, so mnogi govorili, da ne bom zdržal več kot dva tedna, mesec dni. Vesel sem, da so se motili. Smo v igri za obe lovoriki in vse bomo naredili, da ju osvojimo,” je trener Olimpije vesel, da je dvomljivcem zaprl usta.

Mnogi so ga, kot pravi, odpisali, še preden je prišel, zdaj pa se je znašel v situaciji, ko lahko pride do zgodovinskega uspeha. Dvojne krone, kar je Olimpiji do zdaj uspelo le dvakrat. V letih 2018 in 1993.

Komentari

Vaš komentar