Angležinje rekordno, kar štiri igralke do hat-tricka

FIFA Svetovno Prvenstvo 30. Nov 202123:06 > 23:27 1 komentar
Foto: Molly Darlington - Reuters via Guliverimage

Angleška ženska nogometna reprezentanca je proti vrstnicam iz Latvije dosegla rekordno zmago. Nogometašice iz baltske države so se na letalo odpravile z dvajsetimi goli v "malhi"!

Dekleta z Otoka so v dveh kvalifikacijskih tekmah proti Latviji proti golu nasprotnic usmerile skupno kar neverjetnih 121 strelov, medtem ko Latvijke niso ustvarile niti ene priložnosti.

Na današnjem srečanju kvalifikacijske skupine D za preboj na SP čez dve leti, so se “levinje” v Doncastru znesle nad Latvijo in vrstnice iz omenjene baltske države odpravile z 20:0, pri čemer so se kar štiri igralke med strelke vpisale vsaj trikrat.

To je uspelo Beth Mead (Arsenal), Ellen White (Manchester City), Lauren Hemp (Manchester City) in Alessii Russo (Manchester United). Anglija je Latvijo že na prvi tekmi v Liepaji odpravila z 10 proti 0.

Predhodna rekordna zmaga Angležinj sega v leto 2005, ko so s 13:0 odpravile vrstnice iz Madžarske. To, kar so sinoči varovanke trenerke Sarine Wiegman ustvarile proti Latviji, bo vsaj v evropskem prostoru težko ponoviti. Saj veste, danes že vsak zna igrati nogomet…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje