Arabci se ne ustavljajo, na Bližnji vzhod odhaja tudi srbski golgeter

Nogomet 19. Avg 202316:48 1 komentar
Foto: Profimedia

Srbski napadalec Aleksandar Mitrović je naslednje zveneče ime svetovnega nogometa, ki bo kariero nadaljeval v Savdski Arabiji. V svoje vrste ga je iz angleškega Fulhama zvabil Al-Hilal.

Čeprav prestop Mitrovića še ni uraden, pa je prestop potrdil sloviti in vselej dobro obveščeni nogometni novinar Fabrizio Romano, ki trdi, da bo Al Hilal za Srba Fulhamu plačal kar 50 milijonov evrov odškodnine. Kot dodaja Romano, kluba urejata še zadnje dokumente, napadaleca pa pred nocojšnjim letom v Savdsko Arabijo čaka le še zdravniški pregled v Parizu.

Čeprav ni znano, koliko bo 28-letnik pri novem klubu zaslužil, pa tuji mediji ugibajo, da bo srbski reprezentant v treh sezonah bogatejši za kar 75 milijonov evrov. Mitrović se bo sicer v Riadu pridružil rojaku Sergeju Milinkoviću-Saviću in brazilskemu superzvezdniku Neymarju, ki je v Al-Hilal prestopil v začetku tedna.

Mitrović je za Fulham igral zadnjih pet let in zanj na 173 tekmah dosegel kar 79 zadetkov. pred tem je bil tudi član Newcastla, Anderlechta in Partizana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje