“Arsenal se obnaša popolnoma sramotno”

Nogomet 23. Apr 20218:26 > 10:57 0 komentarjev
Stan Kroenke, Arsenal
Stan Kroenke je zelo redko prisoten na tekmah Arsenala. (David Klein/Sportimage)

Po spodletelem poskusu dvanajstih velikanov evropskega nogometa pri ustanovitvi Superlige, poskušajo v klubih, ki so se odpovedali projektu, omejiti nastalo škodo. Tako je izvršni direktor Arsenala Vinai Venkatesham poklical vse klube angleške Premier lige ter se jim opravičeval, a naletel na hladen odziv, poročajo otoški viri.

Direktor Londončanov Vinai Venkatesham je kontaktiral vseh 14 klubov angleškega prvenstva, ki niso bili del velikopoteznega načrta. Po fiasku, katerega del je bil tudi Arsenal, si želi obnoviti ugled, a odziv je bil pričakovano hladen. Pogovore je na četrtkovem pogovoru z navijači potrdil sam Venkatesham.

Položaj je z opravičevanjem zgolj poslabšal,” trdi direktor enega od 14 klubov. Medtem ko je drugi, ki je prav tako želel ostati anonimen, obnašanje Arsenala označil za “popolnoma sramotno,” poročajo na Otoku.

Na srečanju z navijači je spregovoril tudi Josh Kroenke, ki pravi, da bo podjetje njegovega očeta Stana Kroenkeja krilo vse stroške, povezane Evropsko superligo. Če bo Arsenal spet prejel kakšno podobno vabilo, pa se bo najprej posvetoval z navijači.

Akhil Vyas, član navijaške organizacije Arsenal Supporters Trust, je na burni razpravi Joshu zabrusil: “Ali ne razumeš angleškega nogometa? Sploh ne komuniciraš z navijači, pojma nimaš, angleški nogomet očitno ni za vas, bolje, da odideš.”

Navijače čaka težka naloga, saj Josh pravi, da je njegov oče popolnoma predan Arsenalu in nima nikakršnega namena prodajati kluba.

Arsenal ob 21. uri na stadionu Emirates gosti Everton, tekma bo v neposrednem prenosu tudi na Sportklub 1. Še pred tekmo, natančneje ob 18. uri, je pred stadionom napovedan tudi protest, s katerim bodo Kroenkeja pozivali k odhodu iz kluba. Govori se, da bi se protesta lahko udeležil tudi nekdanji nogometaš Arsenala in angleške reprezentance, zdaj član Bournemoutha, Jack Wilshere.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!