Barišićev oster demanti: Dobili nismo niti enega opomina

Nogomet 13. Okt 202213:40 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Izvršni direktor nogometnega kluba Olimpije Igor Barišić se je pred sobotnim derbijem z Mariborom odzval na nedavne zapise v medijih in spregovoril o morebitnem so domnevni kazni za njegov klub, ki naj bi mu grozil tudi odvzem točk. Kot je zatrdil, so razmere v klubu "zelo dobre" ter zanikal kakršne koli nepravilnosti.

“Vse to poročanje in nepravičnosti so me prizadele, zato sem se moral odzvati. Sprejemam vsakršno kritiko, a tudi vi morate razumeti, da nekatere stvari z vaše strani niso bile v redu. Še posebej pred derbijem,“ je danes na novinarski konferenci pred sobotnim dvobojem z Mariborom dejal izvršni direktor Olimpije Igor Barišić.

Zaradi poročanja deležen sporočil, groženj s smrtjo in psovk

V več kot desetminutnem monologu v konferenčni sobi stadiona Stožice je komentiral številne negativne zapise, ki so se pojavili okoli Olimpije v zadnjih tednih pojavili v javnosti, a jih v celoti demantiral. “Razmere v klubu so zelo dobre. Za nič ne morem reči, da je negativno,“ je dejal Barišić, a v isti sapi dodal, da so ga nedavne informacije iz medijev, ki so po njegovem mnenju nekorektne do kluba, pošteno zmotile.

Foto: SK

“Nimam težav, da kritizirate klub in nas, vendar težko razumem, zakaj toliko negativnosti in sovraštva proti Olimpiji. V javnosti se pojavljajo netočne informacije, zaradi katerih sem deležen sporočil, groženj s smrtjo in psovk,“ je razkril nogometni delavec, v nadaljevanju pa natančneje obrazložil, kaj točno ga je pri poročanju medijev zmotilo.

“Rad bi se vrnil na začetek. Pred tremi, štirimi tedni smo bili prodani kar dvakrat. Prvič Manchester Cityju in nato Draganu Šolaku. Sam ne poznam nikogar iz Manchester Cityja in nihče me ni niti klical, osebno ne poznam niti gospoda Šolaka, od katerega tudi nisem dobil nobene ponudbe. Gre za stvari, ki so nepotrebne. Če bi prodajali klub, bi bil prvi, ki bi vam to sporočil. A klub ni na prodaj,“ je povedal Barišić in izrazil začudenje, saj je Olimpija po njegovem mnenju največji klub v Sloveniji  negativa okoli pa njega neverjetna.

Klubu je bila storjena velika kolateralna škoda

Za netočne je v nadaljevanju označil tudi navedbe, da Olimpiji zaradi plačilne nediscipline grozi kazen Evropske nogometne zveze (Uefa). Največja težavo naj bi namreč predstavljali nakopičeni dolgovi do nekdanjih trenerjev – Sava Miloševića, Dina Skendra in Roberta Prosinečkega, zaradi česar naj bi Ljubljančanom grozil celo odvzem prvenstvenih točk.

Igor Barišić in Goran Boromisa sta bila glavna pobudnika tega, da morata klub zapustiti Mladen Rudonja in Robert Prosinečki.

“Najhuje od vsega in kar je napravilo veliko kolateralno škodo klubu je, da bo Olimpija zaradi nekakšnih kazni in dolgov do Uefe, NZS, igralcev ostala brez enajst, devet, pet točk. Lahko sprejmemo vse špekulacije, vsi imajo svoje mišljenje, vendar ne morete povzročati takšne škode klubu. To ni v redu. Držimo se dejstev in dejstvo je, da je v javnost prišla informacija, da Uefa odvzema Olimpiji točke. Zaradi česa? Poklical sem NZS, jih zaprosil za pojasnilo, saj kot klub nismo dobili nobenega opomina ne od Uefe, Fife ali NZS. Po mojem mnenju, če preti kazen v zasebnem življenju, greš na sodišče. Nismo dobili niti enega opomina, prihaja pa informacija, da izgubljamo točke,“ je pripomnil Olimpijin operativec in še enkrat več izrazil začudenje, da je da ta informacija v javnost prišla nekaj dni pred derbijem.

Klub lanskega oktobra pred bankorotom

Kot je zatrdil Barišić, klub posluje uspešno, redno izplačuje plače vsem zaposlenim, v reševanju pa je tudi vprašanje glede terjatev do nekdanjih trenerjev.

“Oktobra lani je bil klub pred bankrotom. Pod vprašajem je bila licenca. Še preden smo prišli v klub, smo poravnali dolgove, da bo imela Olimpija mir. Teh dolgov nismo ustvarili mi, temveč nekdanje vodstvo. Mi smo rešili ta klub in vanj vložili svoj zasebni denar. Olimpijo smo uradno prevzeli januarja, kar je dejstvo. Priznam, v nekaterih stvareh smo se zmotili, a dejstvo je, da je Olimpija vodilna s šestimi točkami prednosti, da je akademija sestavljena in prva v Sloveniji. Jasno mi je, da smo lahko še boljši in na tem delamo, vendar ne moremo tega storiti prek noči,“ je povedal Barišić.

O čem je še govoril Igor Barišić:

O domnevnih težavah z Uefo:

“Če bi bilo kaj narobe, nam nikoli ne bi odvzeli točke. Tega v zadnjih 20 letih v Sloveniji ali na Balkanu niso storili klubom, ki so bili v veliko večjih težavah. Z Uefo imamo odprto komunikacijo, sam sem jim telefoniral, imajo naša poročila in vse je pod nadzorom.”

O tem, kako so razrešili težave z nekdanjimi trenerji:

“Primer glede Miloševića je na sodišču. Pripravljeni smo na to, a mislim, da se nam bo celo uspelo dogovoriti. Z njim sem v stiku in v dobrih odnosih. Zaenkrat ni nobene odločitve sodišča, nimamo nobene kazni. Primer je na sodišču na arbitraži.

Zadeva Milošević je na sodišču, pripravljeni smo na to. Upam, da se bomo dogovorili z njim. Skender ni tožil kluba, z njim se bomo dogovorili, delal je pošteno, ni grdo govoril o klubu. Prosinečki ima odpovedni rok, dobil je plačano do dne, ko je delal pri nas. Dobil bo odpravnino. Če bo NZS odločila drugače, potem smo na to pripravljeni.”

O proračun Olimpije:

“Trenutno znaša 4,5 milijona evra. Koliko smo vložili v klub, ne vem natanko, a zelo veliko. Sedem, osem milijonov evrov. Dolgovi so bili zelo visoki in smo jih seveda poravnali.”

O domnevnem zamujanju plač:

“Ne zamujajo. Lahko vprašate tudi igralce. Vsem, od igralcev do trenerjev in klubskim delavcem izplačujemo plače. Ne vem, od kod vam informacije, da zamujajo. Smo eden od klubov, ki igralcem izplačuje najvišje premije in do sedaj je bilo vse izplačano in tako bo tudi naprej.”

O morebitni začasni selitvi na stadion Žak:

“Nekateri trdijo, da igramo na Žaku. Tega ne razumem. Nepotrebne so neke teze in negativa. Zakaj? Olimpija je zame največji klub v Sloveniji. Smo prvi, uspel nam je vrhunski rezultat. Negativa je neverjetna. Tega ne razumem. Definitivno ostajamo v Stožicah, tu igramo in se ne selimo na Žak.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!