Bayern zaradi intervjuja ostro kaznoval kapetana Neuerja

Nogomet 10. Feb 202319:13 0 komentarjev
Manuel Neuer
Manuel Neuer. FOTO: Guliverimages.

Bayern je zaradi intervjuja, s katerim je Manuel Neuer pred dnevi veliko prahu, svojega kapetana kaznoval z visoko finančno kaznijo.

Manuel Neuer bo zaradi intervjuja, ki ga je dal za The Athletic, ostal brez enomesečne bruto plače v višini 1,6 milijona evrov, poroča nemški Bild.

Kapetan Bayerna je svoje delodajalce razjezil zaradi kritičnih besed, ki jih je ljudem v klubu namenil, potem ko so odpustili dolgoletnega trenerja vratarjev Tonija Tapalovića. Ta ni bil samo njegov trener, ampak tudi velik prijatelj in celo poročna priča.

“To je bil zame hud udarec, ko sem bil že tako ali tako na tleh. Počutil sem se, kot da bi mi iztrgali srce. To je bilo nekaj najbolj brutalnega, kar sem doživel v karieri. Pa sem doživel marsikaj,” je v odmevnem intervjuju povedal Neuer.

“Zelo sem razočaran. Govorimo o človeških stvareh. Pri Bayernu želimo biti drugačni – družina. Zdaj pa se je zgodilo nekaj, česar v tem klubu še nisem izkusil. Žalostno je za vse. Zame, za Tonija, trenerje in vse vratarje, tudi mene,” je med drugim še dejal.

Neuer, ki je član Bayerna že 12 let, zadnjih šest let pa tudi njegov kapetan, je trenutno sicer poškodovan in zaradi zloma noge za Münchenčane do konca sezone ne bo igral. Nemški prvaki so medtem namesto njega v klub iz Borussie Mönchengladbacha pripeljali Švicarja Yanna Sommerja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!