Begić: Nad oznako “naslednja velika stvar” nisem navdušen

Nogomet 31. Jan 202218:001 komentar
Foto: Uroš Skaza

Tjaš Begić je mladenič, ki najbolje pooseblja trenutno ero NK Celje. Mlad, talentiran, a še neizbrušen dragulj, ki čaka, da svoj potencial spremeni v pravo kvaliteto. Da ima tisto nekaj več, hitro ugotovimo. Da je pred njim še precej trdega dela pa se najbolj zaveda kar sam. S krilnim napadalcem, ki je med poletjem Gorico zamenjal za Celje, smo se pogovarjali na pripravah v Beleku.

Na zimskih pripravah formo lovi s pomočjo novega trenerja Simona Rožmana. Štorovčan je znan po tem, da zna iz mladih nogometašev izvleči njihov maksimum in vodilni možje grofov pričakujejo, da bo znal poskrbeti tudi za nadaljnji razvoj talentiranega Primorca.

“Za zdaj gredo priprave po načrtih. Že pred prihodom v Belek smo bili kondicijsko na visoki ravni. Zdaj nadaljujemo s težkimi treningi in mislim, da smo že ujeli pravi tempo. Dobro treniramo, morda se malce pozna tudi že utrujenost. Količina treningov se bo zdaj zmanjševala, intenziteta povečevala, tako da verjamem, da bomo na prvenstvo dobro pripravljeni

Tjaš Begić poudarja, da se nogometaši hitro privajajo tudi na način dela SImona Rožmana. Foto: Uroš Skaza

Zmanjkalo nam je nekaj sreče, a moramo jo izzvati

300.000 evrov so Celjani poleti plačali Gorici in v svoje vrste zvabili enega največjih talentov v slovenskem nogometnem prostoru. Že po nekaj mesecih so se pojavile govorice o tem, da si ga že ogledujejo tudi klubi iz Italije in Nemčije. Selitev v tujino bi bila za najstnika seveda ogromen preskok, trenutno se zdi, da je v knežjem mestu našel idealno odskočno desko za nadaljevanje svoje kariere.

»Vseeno selitev v Celje zame ni pomenila prevelike spremembe. Še vedno sem v Sloveniji, z vsemi lahko govorim slovensko, le dve uri sem oddaljen od doma. Soigralci so me dobro sprejeli in mislim da sem potreboval le dva ali tri mesece, da sem se popolnoma privadil novem okolju,« razlaga naš sogovornik.

V prvem delu sezone se za Celjane stvari niso odvijale po načrtih, jesen so končali šele na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Kaj bo po mnenju našega sogovornika potrebno izboljšati v drugem delu sezone, da bodo lahko grofje na koncu sezono ocenili kot uspešno?

»V prvem delu nam je pogosto zmanjkalo tudi nekaj sreče. A vemo, kako je v nogometu, srečo je potrebno izzvati, zato moramo biti še bolj agresivni in intenzivni, da se nam bo ta sreča vrnila v rezultatskem smislu. V drugem delu moramo nadaljevati tako, kot smo začeli na teh pripravah. Res je, da je zaostanek v prvenstvu precejšen, mislim pa, da imamo zelo veliko priložnost predvsem v pokalnem tekmovanju,« ocenjuje Tjaš Begić.

Celjanom je v prvem delu sezone zmanjkalo tudi nekaj sreče, a po mnenju Begića, jo bo potrebno še bolj pogumno izzvati. Foto: Uroš Skaza

Bolj kot nogometaš se je spremenil kot oseba

Na 21 tekmah prvega dela sezone se je trikrat vpisal med strelce, asistence še ni podelil. Njegove ambicije so jasno še precej višje od številk, ki jih je dosegel v dosedanjem delu sezone 2021/2022. Kako zadovoljen je Tjaš Begić s svojimi predstavami in kje vidi možnosti za napredek?

»Mislim, da sem se bolj kot nogometaš spremenil kot oseba. Spoznal sem, kako je v drugih klubih, kjer so pritiski večji. V Gorici je bilo že po polovici sezone bolj ali manj jasno, da bomo izpadli, zato smo lahko v nadaljevanju sezone igrali povsem sproščeno in imeli veliko svobode v igri. Dejal bi, da sem se precej zresnil v svojem pogledu na nogomet. Ta premik na osebnostni ravni vidim kot največji napredek prvega dela sezone,« priznava 18-letni krilni napadalec.

O novem trenerju Celjanov Simonu Rožmanu:

Dejstvo je, da je Tjaš Begić eden največjih upov slovenskega nogometa. S svojimi potezami na igrišču hitro izstopa, nanj so torej že pozorni tudi ogledniki klubov iz tujine. Mu ta status »naslednje velike stvari« slovenskega nogometa godi ali ga ta pritisk celo ovira?

»Ne bom rekel, da je dodaten pritisk, ampak moram priznati, da nisem niti najbolj navdušen nad temi oznakami. O sebi nerad govorim, kar govorijo drugi skušam odmisliti. Sam moram na igrišču pokazati svoje, te govorice so povsem nepomembne. Zagotovo pa bom naredil vse, kar je v moji moči, da mi uspe lepa kariera,« pogovor v Beleku zaključuje Tjaš Begić.

Komentari

Vaš komentar