Zapis o Šešku, ki je v dveh urah dosegel skoraj dva milijona ljudi (VIDEO)

Nogomet 8. Sep 202316:27 0 komentarjev
Veselje Benjamina Šeška po doseženem golu. FOTO: Profimedia.

Fabrizio Romano, ki velja za najbolj vplivnega poročevalca o dogajanju na nogometni tržnici, trdi, da je Benjamina Šeška na včerajšnji tekmi proti Severni Irski v Stožicah spremljalo kar pet velikih evropskih klubov. Imeli so kaj videti. Za komentar smo povprašali tudi menedžerja mladega slovenskega zvezdnika Elvisa Bašanovića.

“Benjamin Šeško je bil fantastičen v dresu Slovenije z dvema asistencama in golom pri zmagi nad Severno Irsko včeraj. Povedali so mi, da so ga na tej tekmi spremljali skavti petih top evropskih klubov,” je dan po tekmi, na kateri je Benjamin Šeško spet blestel in bil prvo ime večera, na Twitterju, kjer ima skoraj 19 milijonov sledilcev, zapisal Fabrizio Romano.

Spomnimo na Šeškov šov v Stožicah: asistenci za oba zadetka Andraža Šporarja, sploh druga je bila mojstrovina, gol in poteza tekme v akciji, ko je Slovenija zatresla prečko.

Italijan, ki velja za največjega poznavalca dogajanja na nogometni tržnici in je lani na prireditvi Soccer Globe prejel tudi nagrado za najboljšega nogometnega novinarja na svetu, je ob tem spomnil, da se je 20-letni napadalec z dvema goloma v manj kot 20 minutah igre izkazal tudi pretekli konec tedna v nemškem prvenstvu v majici RB Leipziga.

Šeško je v nogometnem svetu dobro zapisan že nekaj časa. V veliki meri zaradi svojega talenta, mladosti, golov in asistenc, zagotovo pa tudi zaradi številnih govoric o prestopu v nekatere evropske velikane. V prvi vrsti tiste o odhodu v Manchester United, ki spada med klube z največ navijači na svetu.

Na koncu je Šeško za 24 milijonov evrov, kar je slovenski rekord, prestopil v RB Leipzig in z njim podpisal dolgoročno pogodbo do leta 2028. Mladi slovenski napadalec do takrat tam zagotovo ne bo ostal. Toda po vsega dveh mesecih v novem klubu o odhodu seveda ne razmišlja, pa čeprav bo po včerajšnjem nastopu govoric zagotovo še več.

Komaj je prišel v Leipzig, tam je zelo srečen

Za komentar dogajanja v zadnjem tednu in odmevnega zapisa, ki je na Twitterju v dveh urah dosegel že več kot 1,7 milijona ljudi, smo povprašali človeka, ki skrbi za Šeškovo kariero.

Elvis Bašanović. FOTO: Uroš Skaza.

“Tega zapisa ne bi komentiral,” je na naš klic odgovoril Elvis Bašanović. “Komaj je prišel v Leipzig, kjer je zelo srečen. Razvija se, kar je najbolj pomembno. Gremo korak za korakom, tekmo za tekmo, brez prevelike evforije,” je dal Šeškov zastopnik vedeti, da o morebitnem ekspresnem odhodu iz Leipziga ne razmišlja(ta).

Nekaj besed je namenil še sijajnim dnem, ki so za njegovim najbolj znanim varovancem. Za Leipzig in Slovenijo je v štirih dneh dvakrat strelec in dvakrat asistent.

“Zadnji teden je bil odličen, a se oba zavedava, da v nogometu vse poteka hitro. V nedeljo ga čaka nova tekma, na njej bo treba biti pravi,” je Bašanović še povedal in spomnil na nedeljsko gostovanje Slovenije v San Marinu, kjer bi se Šeškova serija lahko nadaljevala. Zelo presenečeni bomo, če se ne bo …

Šov Benjamina Šeška v Stožicah:

Prva asistenca:

Gol: 

 

Podaja s peto:

Druga asistenca:

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!