Benzema menja klub, bo spet združil moči z Ronaldom?

Nogomet 30. Jan 202413:46 0 komentarjev
Bosta Karim Benzema in Cristiano Ronaldo v Savdski Arabiji spet zaigrala skupaj? FOTO: Profimedia.

Vsega pol leta za tem, ko je pompozno prestopil v Al-Ittihad, bo dobitnik zlate žoge 2022 Karim Benzema zapustil Al-Ittihad, ki ga plačuje kar 200 milijonov evrov na leto. Toda izkušeni francoski napadalec se očitno ne bo vrnil v Evropo. Ostal naj bi v Savdski Arabiji.

Po Cristianu Ronaldu, ki je v Al-Nassr prestopil januarja lani, je Karim Benzema poleti postal drugi dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša leta na svetu, ki se je preselil v Savsko Arabijo, kamor zvezdniki evropskega nogometa eden za drugim hitijo v zadnjem letu.

Toda 36-letni francoski napadalec, ki je z Real Madridom kar petkrat postal evropski prvak in zanj v 14 letih zabil 354 golov, se v Al-Ittihadu, z devetimi naslovi prvaka drugemu najuspešnejšemu klubu iz Savdske Arabije, ni znašel najbolje.

Čeprav je zanj v 20 nastopih dosegel 12 golov, je postal glavna tarča kritik navijačev, ki so zaradi slabe sezone zelo nezadovoljni. Al-Ittihad je v prvenstvu trenutno namreč šele na sedmem mestu.

FOTO: Profimedia.

Če bi se vrnil v Evropo, bi bilo to slabo za ugled Savdske Arabije

Benzema je zaradi tega že nekaj časa nezadovoljen in želi oditi iz kluba, to pa se bo kmalu tudi zgodilo. Francoskega golgeterja so povezovali z vrnitvijo v Evropo, ob Realu so ga selili tudi v Manchester United in Lyon, pri katerem je začel bogato nogometno pot, a zdaj francoski L’Equipe piše, da se v Evropo zagotovo ne bo vrnil.

Državni investicijski sklad Savdske Arabije (PIF), ki je investiral neomejene količine denarja v štiri največje domače klube (ob Al-Ittihadu še Al-Nassr, Al-Ahli in Al-Hilal), namreč meni, da bi to škodilo ugledu nogometu v Savdski Arabiji, zato bodo odgovorni naredili vse, da bo Benzema ostal v Savdski Arabiji.

To pomeni, da bo Benzema verjetno prestopil v kakega od preostalih klubov v Savdski Arabiji. Lahko se zgodi tudi to, da bi pri Al-Nassru spet združil moči z Ronaldom, s katerim sta vrsto let navduševala v Madridu.

V Savdski Arabiji imajo v rokah škarje in platno. Benzema, ki na leto zasluži kar 200 milijonov evrov, ima z Al-Ittihadom namreč sklenjeno dolgoročno pogodbo do leta 2026.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!