Na igrišču je nepričakovano umrl eden od junakov SP 2018

Nogomet 30. Jan 202410:12 0 komentarjev
Luis Tejada (28. marec 1982 – 28. januar 2024) med svetovnim prvenstvom 2018. FOTO: Profimedia.

Iz Paname prihaja žalostna vest, da je med igranjem nogometa umrl najboljši strelec v zgodovini panamske reprezentance, s katero je zaigral tudi na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji, Luis Tejada. Star je bil 41 let.

Panama je bila ena od zanimivejših zgodb svetovnega prvenstva 2018, na katerega se je prvič uvrstila. Tudi po zaslugi golov Luisa Tejade, ki je po nastopu v Rusiji končal reprezentančno pot kot najboljši strelec v zgodovini Paname. V njenem dresu je zabil 43 golov.

Napadalec je v pestri karieri igral v Kolumbiji, Združenih arabskih emiratih, ZDA, Peruju, Mehiki in Panami, kjer je pred enim letom kot član kluba Potros del Este končal nogometno pot.

Nogomet je tudi po koncu profesionalne kariere še naprej igral v lokalnih ligah, prav tam pa se je zdaj zgodila tragedija. Panamska nogometna zveza je sporočila, da je umrl med igranjem nogometa v lokalni rekreativni ligi. Vzrok njegove smrti še ni potrjen, a naj bi šlo za zastoj srca.

“Bil je sinonim revolucije in razvoja nogometa v naši državi,” so ob njegovi smrti zapisali pri panamski nogometni zvezi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!