Beriću sanjska pogodba na Kitajskem, Mlakar ostaja v Splitu

Nogomet 31. Jan 202219:10 > 01. Feb 2022 0:393 komentarji
Robert Berić bo kariero nadaljeval na Kitajskem.

Kaj se na zadnji dan zimske nogometne tržnice dogaja s slovenskimi reprezentanti? Robert Berić bo kariero nadaljeval v kitajski prvi ligi, prestop mora biti le še uradno potrjen. Jan Mlakar kljub zanimanju Pise ostaja član splitskega Hajduka. Vse kaže, da kluba ne bo menjal niti vezist Fenerbahčeja Miha Zajc.

Večina slovenskih reprezentantov oziroma nogometašev, ki so reprezentančni dres oblekli v zadnjem obdobju, ima urejene klubske statuse, tako da prav veliko dogajanja okoli njih danes ni bilo za pričakovati, nekaj pa se je le zgodilo.

V ospredju je predvsem Robert Berić, ki je po odhodu iz severnoameriške MLS, kjer je v zadnjih dveh letih igral za Chicago Fire, in je že nekaj časa brez kluba. Očitno ga je zdaj našel.

Izkušeni napadalec, ki za reprezentanco v zadnjem obdobju ne igra, je pa za Slovenijo odigral 25 tekem in dosegel dva gola, se seli na Kitajsko, nam je potrdil njegov agent.

“Pogodbo z enim od tamkajšnjih prvoligašev je že podpisal, a Kitajci za zdaj prestopa še niso potrdili, bodo pa to storili v naslednjih dneh. Stvar je rešena,” nam je o 30-letnem nekdanjem članu Interblocka, Maribora, Saint Etienna, Sturma Gradca, Rapida z Dunaja, Chicaga in Anderlechta povedal Amir Ružnić in dodal, da je Berić podpisal dveletno in večmilijonsko pogodbo.

Hajduk je za Mlakarja zahteval preveč

Ružnićev varovanec je tudi napadalec Jan Mlakar, ki se ga je danes povezovalo s prestopom v Piso, ta se bori za preboj v prvo italijansko ligo, toda 23-letni napadalec Hajduka ostaja v Splitu.

“Pri Hajduku so zanj zahtevali štiri milijone evrov, Italijani pa so ponujali pol manj, tako da je posel padel v vodo,” je povedal Ružnić.

Mlakar tako ostaja pri Hajduku, h kateremu je prišel lansko poletje in do zdaj zanj odigral 21 tekem v vseh tekmovanjih, dosegel pa šest golov in zbral tri asistence.

Vse kaže, da se Miha Zajc letos pozimi ne bo selil. FOTO: Guliverimages

Zajc, če ne bo presenečenj, ostaja v Turčiji

V zadnjem mesecu se je veliko govorilo tudi o odhodu Mihe Zajca iz Fenerbahčeja, zanimiv naj bi bil predvsem nekaterim otoškim klubom, a tudi iz tega prestopa očitno ne bo nič.

27-letni vezist, ki je lani navduševal v dresu slovenske reprezentance, očitno ostaja v Turčiji. Za Fenerbahče Zajc v zadnjem času sicer precej redno igra, v tej sezoni je v vseh tekmovanjih zbral 26 nastopov in dosegel štiri gole.

Zajc je v Fenerbahče leta 2019 prišel iz Empolija, Turki so zanj plačali 3,5 milijona evrov, a bil potem v prejšnji sezoni posojen v Genoo, lansko poletje pa se je spet vrnil v Fenerbahče, za katerega je do zdaj odigral 53 tekem in se osemkrat vpisal med strelce.

Komentari

Vaš komentar