Besede Skomine, ki ne bodo všeč Mariborčanom (VIDEO)

Nogomet 28. Nov 20238:45 > 8:52 3 komentarji
Foto: Uroš Skaza

Tekme prestavljenega 3. kroga so znova za sabo potegnile kar nekaj debat glede sodniških odločitev. Najglasneje so se o pravilnosti le teh spraševali v taborih Maribora in Mure, kako pa na vse skupaj gleda Damir Skomina?

Zdaj smo se že navadili, da so sodniški pogledi oddaje Pod prečko včasih zelo pestri, včasih zelo mirni. Tokratni je bil zelo zanimiv, vnela se je vroča debata. To je bila na nek način tudi logična posledica nekaterih sodniških odločitev, za katerimi so se ‘vlekli repi’ v nogometnih debatah širom Slovenije. In kot vselej je tudi tokrat odgovore na to, kaj je bilo prav in kaj ne, podal naš sodniški strokovni sodelavec Damir Skomina.

Situacija #1: Bi morala Olimpija dobiti enajstmetrovko po roki Luke Cerarja?

“Nedvoumno gre za igro z roko, a ko igralec takole nabije žogo v svojo roko, ne moremo govoriti o enajstmetrovki. To ni kazniva igra z roko.”

Situacija #2: Vlečenje Marcela Ratnika, ko je bil branilec Olimpije zadnji mož obrambe

“Nek kontakt zagotovo je. Zame osebno gre deloma za prekršek. VAR se ne more vključiti, ker zadeva ni jasna in čista, ne moremo reči, da gre jasno za prekršek. Šošić izgubi trenutek, ko bi lahko neovirano zaključi akcijo, a jo zaključi. Težka situacija, sam bi na igrišču odreagiral podobno, kot je sodnik. Vrhunski izkušeni napadalec pa bi tu padel in iskal prekršek. Ter ga verjetno tudi dobil. Zagotovo ne gre za enajstmetrovko, ker se vlečenje konča izven kazenskega prostora, lahko bi šlo za rdeči karton. Ampak glede na to, da je akcija zaključena, bi sam rekel, da je sodnik odločil pravilno.”

Po tej analizi je sledila burna debata v studiu, kjer sta se vključila oba gosta Miran Pavlin in Slaviša Stojanović. Slednji je bil prepričan, da bi moral biti Marcel Ratnik izključen.

Situacija 3: Morebitna igra z roko Marcela Ratnika v svojem kazenskem prostoru

“Zdi se mi, da je tu še vedno nekaj zraka med žogo in roko, kar pomeni, da se žoga roke ni dotaknila, ampak dobi pospešek od bloka. Če bi se dotaknila, bi to moralo biti kaznovano. Je pa to zagotovo nespametna poteza Ratnika, če greš tako z roko proti žogo in te zadane, se to kaznuje.”

Situacija 4: Razveljavljen gol Maribora na tekmi z Muro

“Žoge se napadalec dotakne zelo blago in to je precej očiten prekršek, tu ni večje dileme. Kar pa je moteče … Četrti sodnik je imel idealen pogled, ne vem, zakaj sploh potrebujemo VAR. Hkrati pa ne razumem, da se ta akcija vleče tako daleč. Nihče ne pričakuje, da bo zadetek razveljavljen in tega ne zahteva. Na seminarjih je sodnikom vedno rečeno, ko nihče nič ne išče, potem ostaja vprašanje, zakaj moramo to sploh iskati. Po mojem mnenju VAR ni za take stvari. To bi morali rešiti sodniki. Prekršek pa je bil.”

Situacija 5: Morebiten karton Roka Jurišića

“Deluje zelo grobo, ni pa jasnega dokaza, da je nogometaša zadel. Težko ocenimo, ker nimamo jasnega posnetka, da je nogometaš Mure s podplatom zadel nasprotnika. Če ga je, potem je intenziteta takšna, da mora biti opomin.”

Situacija 6: Morebitna roka Svena Šoštarića Kariča v svojem kazenskem prostoru

“Zame to ni roka, ki bi jo kaznovali. Branilec žogo izbije, potem pa se mu v nespretni reakciji odbije nazaj v roko. Takšno zadevo je težko kaznovati. Drugače je, če bi ga zadel nasprotnik in bi bila roka stran od telesa. Tisto bi kaznovali.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje