Besni Šimundža: To je izpod vsakega nivoja NK Maribor (VIDEO)

Nogomet 6. Dec 202320:58 3 komentarji
Na tekmi proti Lechu bo Šimundža podrobno spremljal tudi potencialno okrepitev iz Slonokoščene obale. Foto: Jure Banfi

Po veliki zmagi na večnem derbiju je NK Maribor na gostovanju v Kopru kljub trem zaostankom iztržil točko (3:3), a pokazal manj, kot je od svoje ekipe pričakoval Ante Šimundža. Trener vijolic je to jasno in glasno povedal po tekmi.

Nobenega dvoma ni o tem, da je v NK Maribor s prihodom Anteja Šimundže zavel nov veter. Veter, ki bo iz Ljudskega vrta tudi odnesel marsikoga, vse v luči tega, da bo štajerski ponos v prihodnje bolj uspešen, kot je bil v zadnjem obdobju.

Tekma v Kopru je zelo razjezila stratega vijolic. Šimundža se zaveda, da je pot, ki pelje Maribor nazaj proti vrhu, dolga in zahtevna, remi s kanarčki pa korak v napačno smer. Ne toliko zaradi rezultata kot zaradi podobe njegove ekipe na igrišču.

“Glede na videno je rezultat pozitiven, ampak način, na katerega smo prejemali zadetke, je izpod vsakega nivoja NK Maribor. Če daš v Kopru šest zadetkov, potem je nekaj z glavo oziroma z mentaliteto dojemanja dresa NK Maribor nekaj zelo narobe. Da smo bili po derbiju čustveno izpraznjeni, razumem, ampak to ni opravičilo glede pristopa. Na takšen način nastopati za NK Maribor je nedopustno,” poudarja trener vijolic.

Šimundža po tekmi s Koprom za kamere Sportkluba

O čem je po tekmi s Koprom govoril Ante Šimundža?

O oceni tekme

Verjamem, da je bila tekma za gledalce zelo zanimiva, zame pa zelo stresna. Če dosežeš v Kopru šest golov, odneseš pa samo točko, potem je bilo v nekem segmentu nekaj zelo narobe.

O tem, kaj je šlo tokrat narobe

Dejstvo je, da smo bili čustveno malce prazni, a to ne opravičuje dejstva, da tako vstopiš v tekmo. Da smo imeli nekaj težav zaradi kartonov in poškodb, to je nekaj normalnega v vsakem klubu. Dejstvo je tudi, da smo naredili eno, drugo in tretjo napako. Dejstvo je tudi, da smo imeli tudi manj energije. Vse to so dejstva, ni pa to opravičilo, da si to lahko dovolimo.

O tem, s čimer je zadovoljen

Zadovoljen sem z reakcijo Iličića, zadovoljen sem z reakcijo Čuka, da sta s podporo celotne ekipe izvlekla Pihlerja iz težav, ki jih je imel. Ekipa je z njima dobila energijo in to je zelo pomembno. Točka je dobra, ker nismo izgubili, ampak ko v Kopru šestkrat zadaneš in vzameš točko, potem je nekaj narobe.

Foto: Jure Banfi

O menjavi Marko Božića

Igralec, ki vstopi v igro, si mora zaslužiti, da ostane 45 minut na igrišču. Igralec, ki začne, si mora zaslužiti, da ostane v igri. Druge poti ni. Ni si zaslužil, da ostane na igrišču.

O tem, da se je v igri Maribora dogajalo preveč napak

Ena napaka se zgodi. Da pa se druga in tretja, to se v Mariboru ne sme zgoditi. Kopru smo dali tri gole. Kdaj je dal nazadnje Maribor v Kopru tri gole? Kar se tiče zadetkov v napadu, super. Dva atraktivna gola, super. Veseli me tudi reakcija igralcev, ki sta vstopila v 70. minuti. Tudi Castro je oddelal svoje, čeprav bi lahko v nekaterih situacijah bolje odreagiral.

Krasen gol Soudanija

O karakterju ekipe, ki se je trikrat vrnila po zaostanku

To je karakter teh, ki so ostali na igrišču in teh, ki so prišli v igro. To je pot in to je pomembno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje