Bi se našlo mesto za Aguera v Artetinem Arsenalu?

Nogomet 2. Apr 202110:52 0 komentarjev
Michael Regan/Getty Images

Menedžer Arsenala Mikel Arteta je prepričan, da bo Sergio Aguero kariero nadaljeval v vrhunskem klubu, vendar je izjavil, da ne bo vabil v London.

Nedavno je Manchester City objavil, da ne bo nadaljeval sodelovanja s Sergiom Aguerom, ki bo mešlane zapustil po desetletju. Glede na to, da je dolgo sodeloval z Argentincem kot pomočnik Pepa Guardiole, je novinarje zanimalo, kaj si Mikel Arteta misli o takšnem razpletu dogodkov.

“Vsi, ki poznajo Sergia, vam bodo povedali enako. Bil je glavni obraz, ali eden od glavnih treh, ko smo začeli projekt. Ko začnete, potrebujete vodstvo, kvaliteta in igralci, ki bodo poskrbeli za posebne trenutke. Sergio je bil zaščitni obraz tega projekta. Ne samo zaradi njegove igre, temveč tudi njegove osebnosti, karizme, vsi ga imajo radi v tem klubu. Žalostno je videti, ko odhaja nekdo, kot je on,” je dejal Arteta.

Menedžer topničarjev ne dvomi, da bo Aguero tudi v prihodnje igral na najvišji ravni. “Zagotovo. On ima kvaliteto, da vidi stvari, ki jih drugi ne vidijo, da enostavno dosega gole. Prepričan sem, da se bo dobro odločil,” je dejal Arteta, ki Aguera ne bo vabil na Emirate: “Ne, ne. Videli bomo, kaj se bo zgodilo z njim v prihodnosti.”