Bizaren predlog Argentincev pred svetovnim prvenstvom

Nogomet 27. Mar 202222:03 > 22:05
Duh Diega Maradone v Argentini živi na vsakem koraku. FOTO: Guliverimages.

Iz Argentine prihaja bizarna ideja o tem, da bi z argentinskimi nogometaši na letošnje svetovno prvenstvo potoval tudi del preminulega Diega Maradone, njegovo srce.

“Želimo uresničiti to, kar bi bila prav gotovo njegova želja. Da bo njegovo srce potovalo z Argentino v Katar. Upamo, da bo njegovo srce z reprezentanco na poti, v trening centru, hotelu, avtobusu, garderobi in na igrišču. Če bosta tako hotela bog in Diego, pa bo sedem tekem pozneje tudi zraven tako želenega naslova svetovnega prvaka. To so za zdaj le naše, a upamo, da bodo od danes naprej sanje vseh Argentincev,” so zapisali v skupni izjavi za javnost pri podjetjih Bombay in SBO. Eno je marketinška agencija, drugo pa podjetje za odnose z javnostmi.

“Si predstavljate, da bi bilo Diegovo srce z nami na letalu za Katar, v garderobi in na sestankih pred tekmami? Mogoče so to samo sanje, a mi želimo poskrbeti, da bodo postale realnost,” je povedal izvršni direktor Bombayja Javier Mentasti.

Diego Maradona je Argentini leta 1986 sicer prinesel zadnji naslov svetovnega prvaka, ko je na mundialu v Mehiki blestel.

Srce je na policijski postaji v Buenos Airesu

Karizmatični nekdanji zvezdnik Napolija, Barcelone, Boca Juniors in še nekaterih drugih klubov, ki ima v Argentini status pravega božanstva, je umrl novembra 2020 prav zaradi srčnega zastoja.

Okoliščine njegove smrti še vedno burijo duhove. Raziskujejo jih pristojni organi, zato je njegovo srce zastraženo in v rokah policije v Buenos Airesu.

Glede bizarnega predloga se pri argentinski nogometni zvezi in iz družinskih krogov Maradone za zdaj še niso oglasili, v kaj takega, da bi se omenjen scenarij res zgodil, pa verjetno ne verjamejo niti predlagatelji sami.

Toda nenazadnje to bržčas niti ni njihov cilj. Tega so z odmevnostjo objave, ki je zaokrožila po svetu, verjetno že dosegli …

Komentari

Vaš komentar