Bo Aleksandar Mitrović nared za Slovenijo?

Nogomet 2. Apr 20248:14 0 komentarjev
ALEKSANDAR MITROVIC
FOTO: Guliverimage

Najboljši strelec v zgodovini srbske nogometne reprezentance Aleksandar Mitrović bo moral brez resnih naporov zdržati vsaj šest tednov, je sporočil njegov klub Al Hilal. To pomeni, da visokorasli napadalec ne bo izpustil Eura 2024.

Najprej je obstajala nevarnost, da Mitrović pavzira kar štiri mesece, a se poškodba le ni izkazala kot tako huda.

Srbski selektor Dragan Stojković si tako lahko oddahni, zanj to pomeni eno skrb manj pred prihajajočim turnirjem najboljših 24 reprezentanc stare celine, kjer bo tekmec orlov tudi Slovenija. EP v Nemčiji se začne 14. junija. Mitrović je na tekmi savdske lige proti Al Šababu utrpel poškodbo stegenske mišice in moral predčasno z zelenice.

Priljubljeni “Mitrogol” je dosegel zadetek z bele pike in ob izvajanju načel nogo, vendar tekmo nadaljeval. Potem je dodal še drugi zadetek, po 33 minutah tekme pa vseeno zahteval menjavo.

Aleksandar Mitrović
Foto: Profimedia

Zdravniška služba vodilne ekipe savskega prvenstva so po magnetni resonanci ugotovili, da bo moral prvi srbski golgeter okrevati šest tednov, kar je vsekakor dobra novica za vse srbske ljubitelje nogometa. Do prve tekme na Euru je še 75 dni, zdaj pa izračunajte, kaj to pomeni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!