Bo mariborska nočna mora že v kratkem zapustila Slovenijo?

Nogomet 22. Avg 202217:28
Foto: Jure Banfi

Še pred nekaj meseci je igral v drugi slovenski ligi, zdaj pa je Charles Ikwuemesi na pragu odmevnega prestopa. Za nogometaša, ki je v letošnjem poletju okrepil Celjane, že vlada precej zanimanja s tujine. Včerajšnja dva zadetka proti Mariboru sta interes za Nigerijca še povečala in že pred koncem prestopnega roka bi lahko robustni napadalec zapustil knežje mesto.

V drugem delu lanske sezone je Charles Chukwubuikem Ikwuemesi v majici Krškega na enajstih tekmah 2. SNL dosegel štiri zadetke. Slovenska nogometna javnost pa je nanj postala pozorna poleti, ko je na pripravljalni tekmi proti Radničkemu iz Niša dosegel dva zadetka. A takrat ni igral niti v majici Krškega niti v majici Celja, pač pa je del poletnih priprav oddelal v Kopru. Naposled se je, ob precej jeznih Primorcih, ki so ga želeli v svojih vrstah, odločil, da obleče dres grofov.

Foto: NK Celje

Na prvih petih tekmah med slovensko nogometno elito je 20-letnik ostal brez doseženega gola, a iz obračuna v obračun dokazoval svojo nesporno kvaliteto, predvsem pri zadrževanju žog in grajenju napadov Celjanov. Minuli konec tedna pa je dobro formo kronal tudi s prvima zadetkoma. Na štajerskem derbiju proti Mariboru je bil najzaslužnejši za to, da so grofje iz Ljudskega vrta odnesli točko (2:2).

Zadetek Ikwuemesija za znižanje na 2:1

Ikwuemesi postal zanimiv klubom iz vzhodne Evrope

Izvrsten, vrhunski igralec, vsi smo se strinjali o tem,” je Ikwuemesija po tekmi pohvalil tudi trener Maribora Damir Krznar. A prav lahko se zgodi, da se mu z Nigerijcem v pripravah na prihodnje tekme med vijolicami in grofi ne bo več potrebno obremenjevati.

Po naših informacijah dobre predstave 20-letnika niso ostale neopažene. Za Ikewuemesija vlada precej zanimanja s tujine, v igri naj bi bila, kot nam je uspelo izvedeti, selitev v vzhodno Evropo, kar je glede na poslovne povezave celjskih investitorjev in športnega direktorja Genadija Golubina precej logična destinacija za naslednji korak kariere mladega napadalca.

Do petka, ko se bodo Celjani v 7. krogu Prve lige Telemach srečali z Gorico, naj bi Nigerijec ostal na voljo trenerju Romanu Pilipčuku. Slednji je v tej sezoni z grofi sicer le enkrat izgubil, v 4. krogu proti Sežani, a po drugi strani tudi samo enkrat zmagal, v 6. krogu proti Bravu. Šest točk in šesto mesto po šestih krogih pa je seveda manj od visokih ambicij, ki jih za zdaj neuspešno zasledujejo v celjskem prvoligašu.

Komentari

Vaš komentar