Bo Uefa še tretjič Turkom odvzela finale lige prvakov?

Liga prvakov 12. Maj 202312:26 0 komentarjev
pokal lige prvakov
Foto: Frank Hoermann/ SVEN SIMON/Guliverimage

Evropska nogometna zveza naj bi vse resneje razmišljala, da finale lige prvakov preseli iz Carigrada v Lizbono.

Letošnji finale elitnega klubskega tekmovanja, ki bo na sporedu 10. junija, gosti stadion Ataturk, a kot danes poroča Daily Mail, pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) ne izključujejo, da bi prizorišče tik pred zdajci zamenjali. Razlog tiči v prihajajočih predsedniških volitvah v Turčiji, ki se bodo odvile ta konec tedna, v primeru drugega kroga pa 28. maja. Po doslej opravljenih anketah se zmaga nasmiha Kemalu Kilicdarogluju, ki ima pet odstotnih točk prednosti pred Recepom Tayyipom Erdoganom.

Aktualni predsednik Turčije bi se v primeru poraza od položaja poslovil po kar dveh desetletjih na oblasti, kar bi lahko izzvalo nerede po vsej državi. Po navedbah britanskih medijev Uefa situacijo pozorno spremlja, saj je po lanskem fiasku v Parizu zagotovitev varnosti navijačev njena glavna prioriteta. V primeru črnega scenarija naj bi kot gostiteljica finala vskočila Lizbona, po trditvah otoških medijev pa so bili prvi neformalni pogovori Uefe s Portugalci že opravljeni.

Uefa je za nemško tiskovno agencijo dpa to vest zanikala. “Tekma bo v Carigradu 10. junija, tako kot je načrtovano,” so dejali in dodali, da nimajo nadaljnjih komentarjev.

Spomnimo, da je zveza, ki ji predseduje Slovenec Aleksander Čeferin, največji evropski nogometni dogodek zaradi pandemije covida-19 dvakrat že prestavila iz Carigrada. Prvič leta 2020 in drugič leto pozneje. V obeh primerih je finale gostila Portugalska.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!