Brazilskega debitanta hvali tudi sloviti Ronaldinho

foto: Guliverimage

Brazilski nogometni reprezentanci gre v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju vse kot po maslu. Karioke so na desetih tekmah kar devetkrat zmagale in enkrat remizirale ter so z nogo in pol že uvrščene na zbor najboljših reprezentanc sveta. Selektor Tite ima tako precej manevrskega prostora tudi za uvajanje novih igralcev, izmed novincev pa se je najbolj izkazal krilni napadalec Leeds Uniteda Raphinha.

Le 45. minut tekme proti Venezueli je potreboval Raphinha, da je ob zmagi Brazilcev s 3:1 prispeval dve asistenci. Nekdanji nogometaš Vitorie Guimaraes, Sportinga in Stade Rennaisa je izstopal tudi z nekaterimi čudovitimi preigravanji in potrdil odlično klubsko formo – v tej sezoni Premier lige je kljub slabemu startu Leeds Uniteda že dosegel tri zadetke.

S svojimi predstavami 24-letnik navdušuje tudi legendarnega brazilskega virtuoza Ronaldinha, ki ga Raphinha že od svojih začetkov označuje kot svojega velikega idola. Za spletno platformo Players Tribune je novopečeni Brazilski reprezentant razmišljal takole: “Ronaldinho gleda moje tekme in pravi, da občuduje moj način igre. Mislim, kako se sploh odzvati na takšno pohvalo? Imamo to srečo, da sem se s svojim vzornikom, ki sem ga nekoč gledal na televiziji in Youtubu, že večkrat srečal in da sva v dobrih odnosih. Nekako še vedno ne morem verjeti, da se to sploh dogaja.”

Komentari

Vaš komentar