Davies bo odsoten 6-8 tednov

Bundesliga 25. Okt 202011:29 > 11:33
Christof Stache/Pool via Getty Images

Kanadski nogometaš Bayerna iz Münchna Alphonso Davies bo zaradi poškodbe gležnja, ki jo je utrpel med sobotno tekmo proti Eintrachtu, z igrišč odsoten med 6 in 8 tednov.

Kanadski reprezentant Alphonso Davies bo odsoten do dva meseca, potem ko si je ob sobotni zmagi Bayerna nad Eintrachtom poškodoval ligamente v gležnju.

19-letni branilec je obrnil gleženj po manj kot minuti igre na Allianz Areni. Nobenega drugega igralca ni bilo blizu, ko se je obrnil in nerodno stopil.

Takoj je bilo očitno, da Davies potrebuje pomoč in da poškodba ni nedolžna.

“Poškodoval si je ligamente. En je povsem strgan, drugi pa delno. Predvidevamo, da bo odsoten med 6 in 8 tednov”, je po tekmi povedal trener Bayerna Hansi Flick. “Hudo je, ko se poškoduje tako kvaliteten igralec.”

Povezano

Daviesa je zamenjal Lucas Hernandez, za katerega je Bayern lani plačal 80 milijonov evrov odškodnine.

Kanadčan je po tekmi na Twitterju zapisal: “Hvala vsem za lepe želje. Vrnil se bom močnejši. To je samo ovira na cesti.”

Začetek sezone za Daviesa že tako ni bil najboljši, saj je v zadnjem času igral manj. Trener Flick je rekel, da ni na nivoju, kot ga je kazal lani, ko je osvojil naziv novinca leta v nemški Bundesligi.

Davies ima pogodbo z Bayernom podpisamno do leta 2025, je pa zelo priljubljen v domovini, kjer je nogometni zvezdnik številka ena, na Instagramu ima skoraj 3 milijone sledilcev.