Hoeness še štiri leta na čelu Bayerna

Bundesliga 18. Dec 201818:51 > 18:53
Getty images/ Alexander Hassenstein

Uli Hoeness je bil na torkovi seji skupščine kluba znova izvoljen za predsednika upravnega odbora Bayerna iz Münchna. Člani odbora so 66-letnika soglasno podprli in mu podelili nov štiriletni mandat.

Zelo smo srečni, ker bo upravni odbor sestavljen iz tako močnega kadra,” je po koncu seje dejal direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Hoeness omenjeni odbor vodi od februarja leta 2017, poveljuje pa še devetim čanom. Uli Hoeness bo do novembra 2019 hkrati tudi predsednik Bayerna, obe funkciji pa je opravljal tudi tekmo svojega prvega predsedovanja Bayernu med letoma 2009 in 2014.

Trener Niko Kovač je z odločitvijo odbora zelo zadovoljen: “To je Bayern. Hoeness je od nekdaj veliki borec. Trenutno je zelo pomembno, da ostane v klubu, svojo vrednost pa je dokazal že v preteklosti. Dejstvo, da je klub pripravljen voditi tudi v takšnih časih, nam pove, da zares obožuje Bayern.

Bayern je trenutno s 30 točkami na tretjem mestu Bundesliga, za vodilno Borussio pa zaostaja za devet točk. Bavarce v naslednjem krogu v sredo čaka obračun z Leipzigom.