Zlati deček Renato Sanches iz Bayerna v Lille

Bundesliga 23. Avg 201921:26 > 21:27
Getty imagess/Matthias Hangst

Dosedanji vezist Bayerna Renato Sanches bo svojo kariero nadaljeval v francoskem Lillu.

Pred leti je Renato Sanches veljal za čudežnega dečka, ki bi lahko bil čez nekaj let morda celo najboljši nogometaš na svetu. Vendar zalomilo se je.

Portugalski vezist se je med zvezde izstrelil na EP 2016, ko je s Portugalsko osvojil naslov najboljšega v Evropi. Sledila je selitev iz matične Benfice v Bayern in mnogi so mu napovedovali res zelo obetavno kariero.

Vendar od njegovega prestopa k Bavarcem na začetku sezone 2016/17 je sedaj že 22-letni Sanches odigral zgolj 47 tekem, od tega je po večini dobival zgolj drobtinice v zaključkih tekem. Vmes ga je enkrat Bayern posodil Stoke Cityu, kjer pa se prav tako ni naigral.

Kmalu pa bo Portugalec po zelo slabi izkušnji tudi uradno zapustil Nemčijo in se preselil v Francijo, kjer bo zaigral za ekipo Lilla. Francoska ekipa, ki je v lanski sezoni igrala zelo dobro naj bi za Sanchesa odštela med 20 in 25 milijonov evrov. Torej 10 milijonov evrov manj kot je Bayern plačal Benfici pred tremi leti.

Trener Bavarcev Niko Kovač naj bi že našel nogometaša, ki bo zamenjal Portugalca in sicer naj bi bil to Marco Roca iz Espanyola.