Nepričakovana smrt priljubljenega predsednika, star je bil vsega 43 let

Bundesliga 16. Jan 202413:58 0 komentarjev
Kay Bernstein (30. september 1980 - 16. januar 2024). FOTO: Profimedia.

Nemški nogomet je pretresla še ena smrt. Nepričakovano je v 44. letu starosti umrl eden najbolj priljubljenih predsednikov tamkajšnjih klubov Kay Bernstein, ki je bil od leta 2022 prvi mož berlinske Herte.

“Klub je v torek prejel grozljivo novico, da je v starosti 43 let nepričakovano umrl predsednik Kay Bernstein. Celoten klub, njegovi upravni organi in člani osebja so šokirani in globoko užaloščeni zaradi novice,” so danes sporočili iz berlinske Herthe in šokirali nemški nogomet.

Kay Bernstein je bil namreč star 43 let in je umrl povsem nepričakovano, med navijači pa je bil zelo priljubljen, saj je bil v preteklosti tudi sam navijač, celo član ultras navijaške skupine berlinske Herthe, ki je leta 2022 nepričakovano postal njen predsednik. Kot prvi v nemškem nogometu, ki mu je uspelo kaj takega.

Bernstein je vseskozi delal na tem, da je zastopal poglede navijačev in jih postavljal pred poslovne interese. Med drugim je kritiziral odvisnost nemškega nogometa od denarja z naslova televizijskih pravic, se zavzemal za omejitev plač in bil tudi velik nasprotnik provizij, ki jih ob prestopih prejemajo nogometni menedžerji.

Predsednik Herthe je postal julija 2022. Takrat so bili Berlinčani še v prvi ligi, v prejšnji sezoni pa so izpadli v drugo ligo, v kateri so trenutno na sedmem mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!