Uradno: Bayernov drugi najdražji prestop v klubski zgodovini

Bundesliga 19. Jul 202221:30 > 21:32 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Nizozemski nogometni reprezentant Matthijs de Ligt je danes iz italijanskega Juventusa tudi uradno prestopil v nemški Bayern iz Münchna. Bavarski klub je za 22-letnega nizozemskega osrednjega branilca stari dami odštel 67 milijonov evrov, v njuni pogodbi pa je še dodaten bonus v višini 10 milijonov evrov, je zapisal Juventus.

Nizozemec se je z Bavarci dogovoril za petletno sodelovanje in je drugi najvišji prestop v zgodovini nemškega nogometa. Tudi najvišji si lasti Bayern, ki je leta 2019 španskemu Atleticu iz Madrida za prestop Francoza Lucasa Hernandeza odštel 13 milijonov evrov višji znesek.

Pred de Ligtom se je nemškemu klubu pridružil tudi Senegalec Sadio Mane iz Liverpoola, Poljak Robert Lewandowski pa je odšel v Barcelono.

Juventus je sicer pred tremi leti zanj odštel še več: iz Ajaxa je prišel za dobrih 85 milijonov evrov. Za klub je zbral 117 nastopov, dosegel pa 8 zadetkov. V treh sezonah v Torinu je osvojil po eno italijansko prvenstvo, pokal in superpokal.

Za nizozemsko reprezentanco je pri rosnih 22 letih zbral že 38 nastopov. Na svetovnem prvenstvu v Katarju bo en izmed ključnih členov tulipanov.