Uradno: Benjamin Šeško z Leipzigom podaljšal pogodbo

Bundesliga 12. Jun 20249:40 2 komentarja
Foto: pro_transfer_agency

Včerajšnjo informacijo, da Benjamin Šeško ostaja pri Leipzigu, sta danes potrdila še njegov agent Elvis Bašanović in nemški delodajalec RB Leipzig. Mladi slovenski napadalec je z rdečimi biki sklenil novo pogodbo, ki po novem velja do leta 2029.

Mnogi so ga že videli v Angliji. Zanj naj bi se resno zanimali Arsenal, Manchester United … Kot snubec se je omenjal tudi PSG. V Italiji so mediji poročali o lovkah Milana. Tudi v Savdski Arabiji so obkrožili njegovo ime. Vse to so bili računi brez krčmarja.

Benjamin Šeško in njegova ekipa niso podlegli šarmu in evrom snubcev.  Po temeljitem premisleku so se odločili za tisto najbolj racionalno rešitev in podaljšali pogodbo z RB Leipzigom še za dodatno sezono. Pogodba zdaj velja do leta 2029.

“Kot nogometni agent je enostavno govoriti o razvoju vrhunskih talentov, vse dokler se ne soočite z veliko skušnjavo. V tistem trenutku so vrednote in vizija resnično preizkušene. Ko rečemo, da smo vodilna agencija v tem delu Evrope za kakovosten razvoj mladih talentov, mislimo resno. Delamo, kar govorimo in govorimo tisto, v kar verjamemo,” je podaljšanje pogodbe komentiral Šeškov agent Elvis Bašanović in s tem le potrdil, da so bile ponudbe Angležev s finančnega vidika zelo mamljive, a za razvoj 21-letnega napadalca, ki je pri nemški ekipi ob koncu sezone naravnost sijal, boljše odločitve niso mogli sprejeti.

“Imel sem dobro prvo leto pri RB Leipzigu in sem neverjetno vesel, da sem tukaj. Ekipa, klub, mesto, navijači – celoten paket je zame preprosto izjemen. Predčasno podaljšanje pogodbe je zato zame logičen korak,” je ob podpisu nove pogodbe dejal Radečan.
Benjamin Šeško
Benjamin Šeško. Foto: Profimedia

Nova pogodba slovenskega reprezentanta je kajpak tudi finančno boljša od dosedanje. Podaljšanje pogodbe pa mu nikakor ne zapira prestopa v kakšen drug klub. Če bo tako nadaljeval, bo zagotovo najboljšim evropskim klubom zanimiv tudi prihodnje poletje, ne bi pa dali roke v ogenj, da se bo o njegovi prodaji začelo vnovič pisati že januarja.

Spomnimo, Šeško se je v Nemčijo preselil lansko poletje iz Salzburga. Že v prvi sezoni je za nemškega prvoligaša zbral 42 nastopov in dosegel 18 zadetkov. Leipzig je zanj odštel 24 milijonov evrov, znesek pa bo ob prodaji Slovenca, če bo mladenič tako nadaljeval, vsaj potrojil. Leipzig si lahko že zdaj mane roke, enako pa tudi njegova ekipa.

Napoved o tem, da bo poletna prestopna saga končana do začetka evropskega prvenstva, se je torej uresničila. Prvi napadalec slovenske reprezentance torej ostaja član Leipziga, misli pa bo zdaj lahko v celoti osredotočil na Euro 2024. Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Matjaža Keka se od včeraj že nahaja v bazi v Wuppertalu. Za danes je predviden tudi prvi medijski termin, obenem pa Slovenci vstopajo v zaključni del priprav na nedeljsko tekmo z Dansko (18.00, prenos na SK 1).

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje