Darko Milanič znova na trenerski tržnici

Nogomet 12. Jun 20249:00 0 komentarjev
Darko Milanič
Darko Milanič. Foto: Profimedia

Trofejni slovenski nogometni trener Darko Milanič zapušča arabski svet in bo v prihajajoči sezoni iskal novo službo.

Nogometne sezone po svetu se končujejo in enako velja tudi za ligo Združenih arabskih emiratov, v kateri je v minulem tekmovalnem obdobju kot trener tamkajšnjega prvoligaša Baniyasa deloval slovenski trener Darko Milanič.

Nekdanji trener Maribora je z Baniyasom sezono končal na 10. mestu prvenstvene lestvice, pod njegovo taktirko je moštvo vknjižilo sedem zmag, pet remijev in štirinajst porazov. Pod potegnjeno črto se je vodstvo kluba odločilo, da se s koncem sezone poslovi od primorskega stratega.

“Baniyas se zahvaljuje Darku Milaniču za obdobje, ki ga je preživel z ekipo. Njemu in njegovim sodelavcem želimo veliko sreče in uspeha v nadaljevanju kariere,” je na družbenih omrežjih sporočil klub iz bogate arabske države.

Šestkratni slovenski prvak bo tako iskal nov trenerski izziv, doslej se je dokazoval kot strateg Primorja, Gorice, Maribora, Sturma, Leeds Uniteda, Slovana iz Bratislave, Pafosa ter Anorthosisa.

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!