Celjski trenerski šok dobiva epilog, okoliščine so sila nenavadne

Nogomet 11. Okt 202315:52 4 komentarji
FOTO: Jure Banfi

Čeprav uradno Albert Riera še ni bivši trener Celja, imajo grofje že njegovega naslednika. Ekipo iz knežjega mesta bo v nadaljevanju sezone vodil Damir Krznar. To je za Sportklub in RTV Slovenija potrdil prvi mož grofov Valerij Kolotilo, okoliščine pa so precej nenavadne. Ne zgodi se namreč ravno pogosto, da trener še pred zaključnimi pogajanji in podpisom pogodbe javno potrdi ter v medijih komentira svojo novo službo.

Na Sportklubu ekskluzivno napovedani torkov preobrat je prinesel pričakovan sredin epilog. Po slovesu Alberta Riere, ki sicer še ni uradno potrjen kot trener francoskega Bordeauxa, bo novi trener NK Celje nekdanji trener Maribora Damir Krznar. To je v izjavi za novinarje Sportkluba in RTV Slovenija zagotovil prvi mož grofov Valerij Kolotilo, a dodal, da pogodba še ni podpisana. Nekdanji trener Dinama bo prvi trening v novi opremi vodil v četrtek, skupaj z njim pa v knežje mesto prihajata tudi pomočnik Mihael Mikić in analitik Vedran Attias.

Celoten pogovor s predsednikom NK Celje Valerijem Kolotilom objavimo v kratkem.

Mihael Mikić bo še naprej desna roka Damirja Krznarja. Foto: Jure Banfi

To je četrta trenerska menjava v tej sezoni Prve lige Telemach. Pod zadnjo, mariborsko, se je podpisal ravno Krznar, ki ga je zamenjal Ante Šimundža, pred tem sta se poslovila tudi Simon Rožman (Domžale), Dejan Grabić (Mura).

Trener še pred podpisom pogodbe javno naznanil svoj prihod

Naše informacije o tem, da se je v Celju zgodil preobrat in da je Urugvajec Gonzalo Garcia zavrnil grofe ter je posledično novi kandidat Damir Krznar, je včeraj potrdila EkipaSN. Slednja je šla še korak dlje in naznanila, da je Krznar že podpisal pogodbo z grofi, ki bo veljala do leta 2025. Toda to se po besedah Kolotila vse do sredinega popoldneva še ni zgodilo.

Vprašanje, ki so ob tem poraja, pa je naslednje. V kakšnem razpoloženju so vodilni možje Celja, na čelu z Valerijem Kolotilom, sprejeli na zaključne pogovore trenerja, ki je danes zjutraj za EkipoSN že potrdil, da je novi trener prvouvrščene ekipe Prve lige Telemach, čeprav to uradno še ni bil? Odgovor Valerija Kolotila objavimo kmalu.

Valerij Kolotilo je našel novega trenerja svoje ekipe. Foto: Uroš Skaza

Nenavadna situacija vodstva kluba očitno vendarle ni zmotila do te mere, da s Krznarjem ne bi sklenili sodelovanja. Hrvaški strateg tako jutri na uvodnem treningu začenja svojo novo trenersko zgodbo, debi na klopi moštva iz knežjega mesta pa bo dočakal 21. oktobra, ko bo z moštvom gostoval v vse prej gostoljubni Rogaški Slatini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje