Preobrat: Garcie ne bo v Celje, grofje imajo novega kandidata

Nogomet 10. Okt 202319:28 3 komentarji
Damir Krznar
Foto: Jure Banfi

Teden, v katerem naj bi slovenski klubi uživali v nekaj dneh odmora, se je spremenil v teden popolnega kaosa. Tako Olimpija kot Celje bosta očitno v nadaljevanje sezone krenila z novima trenerjema, prav lahko pa se zgodi, da bo znova v Sloveniji deloval nekdanji trener Maribora Damir Krznar. Po naših informacijah je Gonzalo Garcia zavrnil ponudbo za selitev na klop grofov.

Ni kaj, v slovenskem nogometu nikoli ni dolgčas. V teh dneh pa je še posebej pestro, za kar skrbijo trenerske menjave pri ekipah, ki so povsem pri vrhu prvenstvene lestvice in ki najresneje napadajo letošnji državni naslov.

Torkovo nogometno popoldne je razburkala novica, da bo Olimpijo zapustil dosedanji trener Joao Henriques. Med kandidati za njegovo zamenjavo naj bi bil tudi nekdanji trener Twenteja in Istre Urugvajec Gonzalo Garcia, ki pa smo ga mediji v zadnjih dneh bolj intenzivno povezovali z izpraznjeno klopjo Celja, s katere se bo poslovil Albert Riera. Še do današnjega popoldneva se je zdelo, da bodo Celjani ustoličili trenerja, ki je po trenerskem slogu zelo podoben lani dvojno okronanemu Špancu.

Gonzalo Garcia je bil zelo v teh dneh najbolj zaželen trener v deželici pod Alpami. FOTO: Guliverimages.

Garcia zavrnil ponudbo, zdaj je na potezi Krznar

Toda s selitvijo 39-letnika na klop grofov vendarle ne bo nič. Garcia je imel na mizi konkretno ponudbo grofov, ki pa jo je danes zavrnil. Po naših informacijah mu namreč ne diši selitev v Slovenijo, kar pomeni, da bo vodilna ekipa lige iskala novega kandidata za mesto glavnega trenerja. No, naši viri zatrjujejo, da ga že imajo.

” Ne smemo zaspati. Slovenska liga je zelo močna, zato ne smemo zaspati. Ves čas moramo biti pripravljeni,” je včeraj v ekskluzivnem pogovoru za oddajo Pod prečko komentiral predsednik Celja Valerij Kolotilo.

Pogovor z Valerijem Kolotilom v oddaji Pod prečko

In očitno je po košarici Garcie prvi mož grofov zares hitro odreagiral. Po naših informacijah so namreč Celjani že vzpostavili stik z Damirjem Krznarjem, ki je nedavno zapustil klop Maribora, že od vsega začetka pa je veljal za enega izmed resnih kandidatov za izpraznjeno klop državnih podprvakov.

“Pozna slovensko ligo. Delal je dobro. Tudi igralci so ga dobro sprejeli, a trenutno je tako, da še nimam rešitve in ne morem povedati, kdo bo jutri trener Celja,” je v ponedeljek zvečer za oddajo Pod prečko razmišljal Kolotilo, ki danes res še ni našel novega trenerja. A prav lahko se zgodi, da ga bo že jutri, EkipaSN je namreč potrdila našo informacijo o preobratu in dodala, da je dogovor že sklenjen in da bo Krznar novi trener Celjanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje