Chelsea zavrnil Superligo in skočil v ligo prvakov

Liga prvakov 20. Apr 202123:34 > 21. Apr 2021 0:05
Guliverimages
Chelseajev Reece James v akciji na tekmi z Brightonom.

Chelsea je v 32. krogu angleške premier lige v torek brez zadetkov remiziral proti Brightonu. S točko so se nogometaši s Stamford Bridga povzpeli na četrto mesto, ki ob koncu sezone prinaša ligo prvakov. Zanimivo, to se je zgodilo ravno nekaj ur za tem, ko so v javnost pricurljale informacije, da se bodo Londončani odrekli mestu v novoustanovljeni evropski Superligi.

Chelsea : Brighton 0:0

Pred tekmo na Stamford Bridgu je bilo v ospredju vse kaj drugega kot tekma z Brightonom. Navijači Chelseaja, bilo jih je okoli tisoč, so se namreč zbrali pred stadionom in protestirali proti odločitvi, da se njihov ljubljeni klub pridruži Superligi.

Že pred tem so v javnost pricurljale informacije, da so prav Londončani prvi, ki naj bi se odločili, da se novemu velikopoteznemu projektu evropskega nogometa ne bodo priključili. Tega pri Chelseaju, medtem ko so to že storili pri Manchester Cityju, še niso potrdili.

Chelsea je s točko proti Brightonu razočaral, prav veliko pa od igre ni imel. Bližje so bili zmagi celo gostje, ko je prečko v drugem polčasu stresel Danny Welbeck.

Chelsea, polfinalist lige prvakov, je s točko skočil na četrto mesto, ki ob koncu sezone prinaša polfinale trenutno še vedno elitnega evropskega klubskega tekmovanja, če Londončani seveda ne bodo evropski prvaki. Na četrtem mestu so prehiteli mestnega tekmeca West Ham United, s katerim se bodo pomerili prihodnji konec tedna.