Ciprsko nasprotje Razdrha: grozi mu izpad, morda pa bo prvak

Nogomet 5. Maj 20220:31 > 0:34 0 komentarjev
Andrej Razdrh

Slovenski trener Andrej Razdrh je Ethnikos Achnas, na klop katerega je sedel pred kratkim, popeljal v finale ciprskega pokala. V polfinalu je s skupnim izidom 5:2 odpravil AEK Larnaco. Za lovoriko se bo Ethnikos, ki mu v ligi grozi izpad, v finalu pomeril z Omonio Nikozijo Tima Matavža.

Andrej Razdrh je, precej mimo zanimanja slovenske nogometne javnosti, v začetku aprila prevzel vodenje Ethnikosa, ki se na Cipru bori za obstanek.

Nekdanjemu trenerju Domžal, Tabora in Olimpije je zdaj uspel podvig. Ethnikos je drugič v zgodovini (v sezoni 2001/02 ga je izgubil) popeljal v finale pokala.

Najprej je v četrtfinalu s 4:0 odpravil Paralimniou, zelo suvereno pa s tekmecem opravil tudi v polfinalu. Ethnikos je AEK Larnaco v gosteh premagal z 2:1, zdaj pa ga doma odpravil s 3:1 in napredoval s skupnim izidom 5:2.

V finalu se bo Razdrh za prvo trenersko lovoriko pomeril proti Omonii Nikoziji, za katero od začetka leta igra nekdanji uveljavljeni slovenski reprezentant Tim Matavž.

Pokalni naslov in izpad v drugo ligo?

Razdrh na Cipru ni edini slovenski trener. Darko Milanič je s Pafosom na zadnjem mestu šestčlanske ciprske lige za prvaka.

Ethnikos je po rednem delu sezone padel v spodnji del lestvice in je na robu izpada.

Dva kroga pred koncem je na predzadnjem mestu, ki po koncu sezone vodi v drugo ligo. Z Doxo, ki je na odrešilnem četrtem mestu lige za obstanek, na njem pa ima šest točk prednosti, se bo pomeril ta konec tedna.

Lahko se torej zgodi, da bo Razdrh osvojil pokal, ob tem pa izpadel med drugoligaše.

V štirih prvenstvenih tekmah v vlogi trenerja Ethnikosa je njegov izkupiček zmaga, remi in dva poraza.