Cristiano Ronaldo je še vedno z naskokom najboljši

Nogomet 20. Sep 202216:20 0 komentarjev
cristiano ronaldo instagram lionel messi manchester united
Foto: Guliverimage

Čeprav je Cristiano Ronaldo z vrnitvijo na Otok prekinil dolgoletni niz na področju zbiranja lovorik in kar 20 let trajajoče neprekinjeno obdobje nastopanja v ligi prvakov, ostaja nesporni kralj družbenih omrežij.

Cristiano Ronaldo se je med vsemi nogometaši, ki naj bi zaigrali na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju, po vplivu uvrstil pred Lionela Messija, Neymarja in Kyliana Mbappeja, poroča BBC.

Raziskavo je opravilo podjetje Nielsen Sports, ki se ukvarja z vrednotenjem sponzorskih medijskih objav in obdelavo podatkov. Izračuni temeljijo na orodju za merjenje vpliva, ki ocenjuje skupno število in rast sledilcev, stopnjo angažiranosti in povprečno vrednost blagovne znamke na objavo na Instagramu, s čimer pridobijo skupno medijsko vrednost.

Ronaldu sledi že skoraj pol milijarde ljudi

Samo v zadnjem letu je baza Portugalčevih sledilcev narasla za kar 48 odstotkov. V povprečju naj bi bila ena njegova objava vredna vrtoglavih 3,5 milijona evrov. 37-letni nogometaš se lahko pohvali s skoraj pol milijarde sledilcev na Instagramu, natančneje s 480 milijoni. Argentinskemu zvezdniku Messiju sledi 360 milijonov ljudi, v zadnjih 12 mesecih pa beleži 38 odstotno rast, medtem ko na objavo ustvari 2,6 milijona evrov medijske vrednosti.

Neverjeten je podatek, da so za napadalca Manchester Uniteda uvrščeni kar trije člani Paris Saint-Germaina. Za Messijem sta namreč takšna še preostala člana izjemnega napada Parižanov, Neymar in Mbappe. Vsi v povprečju ustvarijo več kot milijon evrov medijske vrednosti na objavo. Na petem mestu je Vinicius, čigar objave dosegajo vrednost 685 tisoč evrov.

Največ je v preučevanjem obdobju pridobil komaj 18-letni vezist Barcelone Gavi. Število sledilcev mu je v zadnjem letu poskočilo za za več kot 5000 odstotkov, na 6,2 milijona.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!