Neobičajne težave Argentincev: “Nikjer jih ni mogoče kupiti”

FIFA Svetovno Prvenstvo 20. Sep 202215:57 0 komentarjev
Fotografija je simbolična. (Foto: Guliverimage)

Nogometni navdušenci v Argentini se ta čas soočajo z nenavadno težavo, saj se jim nikakor ne uspe dokopati do sličic, s katerimi bi lahko napolnili svoj Paninijev album za prihajajoče svetovno prvenstvo v Katarju.

V Argentini je v zadnjem obdobju mogoče v trgovinah vse pogosteje zaslediti napis “sličic za album ni več”. V kolikor te le pridejo na prodajalne police, pa so po pisanju argentinskih medijev razprodane v roku le nekaj ur.

Veliki zbirateljski noriji in želji, da še pred pričetkom mundiala v Katarju popolnili svoj album niso podlegli le otroci, temveč tudi odrasli. “Frustrirajoče je, da se ne morem dokopati do sličic. Vsak dan, ko pridem domov, me otroci pozdravijo z vprašanjem: ‘Ati, si kupil sličice?’ Nikjer jih ni mogoče kupiti,” je za tamkajšnje medije dejal 38-letni oče treh otrok Exequiel Claverie.

In kje tiči razlog za pomanjkanje sličic? Njihov izdajatelj, italijansko podjetje Panini, trdi, da se do njih ni mogoče dokopati, ker jih zbirajo prav vsi – mladi in mladi po srcu.

V Argentini en paket sličic sicer stane 150 pesov, kar je približno en evro, da bi zbrali vseh 638 pa je potrebno odšteti najmanj 130 evrov. Za prebivalce države, ki je v globoki gospodarski krizi, je znesek vse prej kot majhen.

“Cena za v celoti popolnjenje album je visoka. Na srečo se vedno najdejo babice in tete, ki priskočijo na pomoč,” je pojasnil 39-letni Lucas Perrone, ki sličice zbira skupaj s svojima otrokoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!