Cristiano Ronaldo razkril načrte za prihodnost

Nogomet 2. Jun 20239:06 2 komentarja

Letošnja sezona je bila za Cristiana Ronalda ena redkih, ki jo je sklenil brez osvojene lovorike. A portugalskega nogometnega zvezdnika to ni odvrnilo od tega, da bi v Savdski Arabiji nastopal tudi v prihodnje.

Ronaldo je konec lanskega leta presenetil s selitvijo v Savdsko Arabijo, kjer je z Al-Nassrom podpisal dveinpolletno pogodbo v višini 200 milijonov evrov. Za klub je prvič debitiral letošnjega januarja, odtlej pa na 16 tekmah dosegel 14 zadetkov. Kljub zavidljivi statistiki Portugalca pa je bila sezona tako zanj kot za njegovo ekipo neuspešna, saj je prvenstvo osvojil Al-Ittihad, Al-Nassr pa se je moral zadovoljiti z naslovom podprvaka.

Ronaldo, ki je zadnjo tekmo svoje zasedbe izpustil zaradi poškodbe, je po zaključku sezone savdsko ligo označil za zelo tekmovalno, a pristavil, da je še kar nekaj prostora za napredek. “Imamo zelo dobre ekipe, zelo dobre arabske nogometaše, infrastruktura pa … Ta se lahko še nekoliko izboljša. Tudi sodniki in sistem VAR bi lahko bili nekoliko hitrejši pri svojih odločitvah,” je ocenil 38-letnik.

V Savdski Arabiji je srečen

Kljub izrečenim kritikam pa je Ronaldo v intervjuju za SPL zatrdil, da se je na novo okolje uspešno privadil in si želi nadaljevati z igranjem na Bližnjem vzhodu. “Tu sem srečen. Želim si nadaljevati tu, pravzaprav tudi bom nadaljeval tu,” je po pisanju tiskovne agencije Reuters zatrdil nogometni zvezdnik, v nadaljevanju pa izpostavil tudi nekaj razlik, na katere se je moral navaditi po prihodu iz Evrope.

Veselje Cristiana Ronalda; FOTO: Guliverimages.

“V Evropi običajno treniramo zjutraj, medtem ko tu treningi potekajo popoldne oziroma zvečer. Ko se prične Ramadan, treniramo šele po 10. uri zvečer. Bilo je nenavadno,” je priznal Ronaldo, ki je s svojim prestopom poskrbel, da so se za prihod v Savdsko Arabijo začeli zanimati tudi nekatera druga zveneča imena svetovnega nogometa.

Povabilo, da bi prišel v Savdsko Arabijo, naj bi tako že prejel Lionel Messi, za katerega se zanima Al-Hilal, kariero tam pa utegne nadaljevati Ronaldov nekdanji soigralec pri Realu Madridu Karim Benzena. Za francoskega napadalca se bojda resno zanimajo pri Al-Ittihadu, ki mu je pripravljen plačati kar 100 milijonov evrov na sezono.

“Mladi igralci, stari igralci, velika imena … Če bodo prišli, so dobrodošli. Če se bo to zgodilo, se bo tudi raven lige rahlo dvignila. Leta niso pomembna,” je še poudaril Ronaldo.