Cristiano Ronaldo se vrača na evropske nogometne zelenice

Nogomet 17. Mar 202314:03
Foto: Guliverimages

Dobili smo odgovor na eno najpomembnejših vprašanj pred marčevskim reprezentančnim oknom. Bo Cristiano Ronaldo še vedno del portugalske reprezentance? Odgovor je da. 38-letnik se je namreč znašel na premiernem seznamu novega selektorja Roberta Martineza.

Po izpadu v četrtfinalu svetovnega prvenstva proti Maroku, je portugalska nogometna zveza obrnila nov list zgodovine tamkajšnjega nogometa. V preteklosti je namreč pustila uspešnega selektorja Fernanda Santosa, ki je s Portugalci leta 2016 osvojil evropsko nogometno krono, in na mesto glavnega trenerja ustoličila nekdanjega selektorja Belgije Roberta Martineza.

Eden izmed glavnih izzivov Španca na klopi Portugalske je bil zagotovo razjasnitev reprezentančne prihodnosti Cristiana Ronalda. In ob današnjem seznamu izbrane vrste za kvalifikacijski tekmi z Lihtenštajnom in Luksemburgom, ko Portugalska začenja pot proti Euru v Nemčiji, smo dobili odgovor na to, ali nekdanji trener Swanseaja in Evertona računa na 38-letnega napadalca, ki se je pozimi poslovil od nogometne Evrope in podpisal za savdijski Al-Nassr.

Roberto Martinez še računa na Cristiana Ronalda. Foto: Profimedia

Cristiano Ronaldo je namreč vključen v izbor novega selektorja Martineza, ki je svojo odločitev argumentiral z besedami: “Cristiano je vselej zelo osredotočen nogometaš, ki lahko ekipi pomaga s svojimi izkušnjami. Je zelo pomemben člen moštva. Leta me ne zanimajo.”

Poleg Lihtenštajna in Luksemburga bodo nasprotniki Portugalcev v nadaljevanju kvalifikacij še Islandija, Bosna in Hercegovina ter Slovaška.

Komentari

Vaš komentar