Znan je datum, ko se lahko dokončno odloči prvenstvo

Nogomet 17. Mar 202310:42
Foto: Jure Banfi

Nogometna zveza Slovenije je sporočila uradno delegiranje za prve tri kroge, ki sledijo prihajajoči reprezentančni pavzi v Prvi ligi Telemach. S tem je znan tudi datum zadnjega prvenstvenega večnega derbija letošnje sezone.

Olimpija in Maribor se bosta znova srečala v 31. krogu Prve lige Telemach. Ni nujno sicer, da bo to zadnji obračun velikih rivalov, saj se lahko zeleni in vijoličasti udarijo tudi v pokalu, je pa popolnoma jasno, da bo prihajajoča tekma vseh tekem v Stožicah zelo pomembna. V nedeljo, 16. aprila ob 17.30, bodo Mariborčani namreč storili vse, da ne bi zmaji pred svojimi navijači ravno na najbolj prestižni tekmi sezone tudi matematično potrdili naslov državnih prvakov.

Scenarijev je seveda več, mogoče je, da Olimpija, ki ima trenutno 16 točk prednosti pred vijolicami, naslov potrdi že prej, ko ju po reprezentančnem premoru čakata tekmi s Taborom in Bravom. Ta konec tedna varovance Alberta Riere čaka gostovanje v Murski Soboti.

Po zadnjem večnem derbiju se je bolj smejalo Mariborčanom. Foto: Jure Banfi

Predpogoj za to je, da bo točke izgubljal Maribor, ki ta konec tedna v Domžalah izziva Radomlje, po premoru pa najprej vnovič gostuje, in sicer v Novi Gorici, nato pa v Ljudskem vrtu igra proti Kopru. Če bo po drugi strani grešila Olimpija, pa bi lahko vijolice v Ljubljano odšle z zavedanjem, da tudi po večnem derbiju, ne glede na razplet, prvenstvo še ne bo odločeno.

Imamo torej datum, nedelja, 16. april ob 17.30, izhodišča pred naslednjo tekmo vseh tekem pa še zdaleč ne.

Komentari

Vaš komentar