Riera odgovarja Ibričiću: Si daleč pod mojim nivojem

Nogomet 17. Mar 202313:14
FOTO: Aleš Fevžer.

Znova je udaril. Albert Riera namreč. Tolikokrat kot njegova Olimpija v tej sezoni premaguje tekmece, tolikokrat tudi trener zmajev s svojimi medijskimi nastopi piči, spodbode oziroma vsaj rahlo provocira ligaške tekmece. Nič čudnega ni, da se je tokrat na udaru Španca znašel Senijad Ibričić.

Tudi ko Olimpija dobi tako pomembno tekmo, kot je bila sredina v Celju (1:0), pravega miru v zmajevem gnezdu nikoli ni. Če ne kakšna zanimiva prigoda iz pisarn, pa za to v zadnjem obdobju skrbi trener Albert Riera. Da morda tokrat vendarle ne bo tako, smo morda mislili po tekmi s Celjem, ko je bil vodja ljubljanskega moštva relativno zadržan in spravljiv ter se ni odzival na številne provokacije, ki so na takšen in drugačen način v zadnjih dneh letele na njegov račun.

A kdor je mislil, da bodo besede Senjiada Ibičića, ki je Riero v začetku tedna označil za ljubljanskega klovna, mirno odšle mimo 40-letnika, precej slabo pozna Španca na čelu zmajev. Na novinarski konferenci pred tekmo z Muro se je tako strateg zeleno-belih vrnil na izjavo športnega direktorja Domžal v pogovoru za časnik EkipaSN.

Senijad Ibričić se redko oglasi v javnosti. Ko se, takrat ima marsikaj povedati. Foto: Uroš Skaza

“O meni imajo ljudje mnenje, kakršnega pač imajo. Ko sem prišel v Slovenijo, sem rekel, da želim govoriti o nogometu in s svojimi izkušnjami pomagati pri razvoju nogometa v Sloveniji. Nisem oportunist, pred vami sedim, kadar zmagamo ali kadar zgubimo. Ko pa me nekdo užali, bom odreagiral,” začenja Riera.

In nadaljuje.

“Nekdo je pred dvema dnevoma izrabil moje ime, da je dobil medijsko pozornost. Sicer sem prepričan, da ne bi nihče naredil pogovora z njim o njegovi ekipi. Takšni ljudje se v javnosti pojavijo enkrat na pol leta, ko premagajo Olimpijo ali Maribor in to je to. Ta človek misli, da je na mojem nivoju. Daleč od tega. Na mojem nivoju bo, ko bo prevzel ekipo, ki je bila tri sezone zapored tretja in jo popeljal šestnajst točk pred ostale. Potem bo morda blizu mojega nivoja,” Ibričiću, katerega imena sicer ni želel izgovoriti, ne ostaja dolžan Riera.

A tu se Španec ne ustavlja.

“V prvi vrsti smo ljudje. Človeka niti ne poznam, a me žali. To ni način. Ne govori o drugih, da bi bil pomemben. Škoda je iskati pozornost na takšen način. Na podoben jo je pred nekaj tedni nekdo drug. Naj se dokažejo na igrišču in prevzamejo ekipo, ki je bila tri leta tretja, zdaj pa je močno prva. Morda je mislil, da je fizično na mojem nivoju. Naj pride in bova tekla. Sem upokojen, a še igram dobrodelne tekme in nisem slabo pripravljen. Naj se osredotoči na svoje delo in govori o tem, kar on počne na igrišču ali v pisarnah,” svojemu ligaškemu tekmecu svetuje trener Olimpije.

Svoj nagovor konča celo s pozivom, da naj Nogometna zveza Slovenije za izrečene besede Senijadu Ibričiću izreče kazen.

“Upam, da bo zveza odgovorila na te žalitve. To niso provokacije, to so žalitve. Zveza mora tu opraviti svoje delo. Jasno je, da jezimo druge. Ker smo pred njimi. Kdor je za tabo, ta nikogar ne jezi in ne moti. A res si želim govoriti o nogometu. Zaradi tega sem trener in zaradi tega sem plačan. Da zmagujemo in da igramo bolje.”

Albert Riera
Albert Riera je spet poskrbel za zanimivo novinarsko konferenco. FOTO: Jure Banfi.

Tudi v Celju ni bilo vse po okusu Španca

Albert Riera se je med drugim vrnil tudi na minulo tekmo s Celjani, ko ga je pred obračunom zmotila precej nevsakdanja stvar.

“Na igrišču smo rivali, izven njega moramo biti džentelmeni. Ko sem prispel v Celje, so mi rekli, da trenerji nimamo svoje sobe. To ni ravno elegantno. To želim javno označiti kot neprimerno potezo, na tak način se ne zmaguje tekem. Ko nekdo pride na naš stadion, ga vedno spoštujemo. Takšno je moje mnenje,” poudarja Španec.

Upa, da si bosta znova obe ekipi želeli zmagati

Zdaj Olimpijo čaka tekmo z Muro, na katero je Albert Riera v javno razkriti stavi s sodelavci najbolj odkrito računal v boju za drugo mesto na lestvici. A Prekmurci so v krizi in šele na šestem mestu prvenstvene lestvice. Kakšen nasprotnik čaka Olimpijo=

“Ko sem raziskoval ligo oziroma klube, sem videl, da ima Mura zelo dobro razmerje med mladimi in izkušenimi igralci. Na prvi tekmi smo tu v Stožicah zmagali, a to je bila dobra tekma, proti dobremu nasprotniku. A kot povem, vsakič znova – nogomet je vsak dan znova, ni v preteklosti. Pomembno bo, kaj bomo naredili zdaj. Mura ima novega trenerja, v zimskem prestopnem roku so zamenjali nekaj igralcev. Tekma bo težka, upam, da bo tako kot v Celju. Dobra igra, dober nasprotnik in dve ekipi, ki si želita zmagati,” prihajajoč izziv Olimpije napoveduje njen trener.

Foto: Jure Banfi

Kakšno je stanje poškodbe Svita Sešlarja?

Da je imela zmaga nad Celjem nekaj grenkega priokusa, je poskrbela poškodba Svita Sešlarja, ki je moral po trku z vratarjem Matkom Obradović zaradi udarca v koleno že po polovici prvega polčasa zapustiti igrišče. Čeprav je koleno mladega vezista zmajev močno zateklo, se zdi, da poškodba vendarle ni hujše narave.

“Bil je le udarec, nič hujšega kot to. Vse bo odvisno od njegove odpornosti na bolečino. Danes je bolje, naredil bo del treninga. Jutri se bomo odločili o njegovem nastopu v nedeljo,” razkriva Albert Riera.

Komentari

Vaš komentar