Čustvena izpoved o Iličiću, o kateri danes govorijo po svetu

Nogomet 23. Nov 202316:47 0 komentarjev
Srečni časi Gian Piera Gasperinija in Josipa Iličića. FOTO: Profimedia.

Danes je po spletu zaokrožila izjava trenerja Atalante Gian Piera Gasperinija, ki se je razgovoril o svojem nekdanjem varovancu Josipu Iličiću in njegovih težavah z zdravjem. Izkušenega italijanskega trenerja so ob tem premagala čustva.

Gian Piero Gasperini, ki je še vedno trener Atalante, je bil z moštvom iz Bergama v sezoni 2019/20 hit evropskega nogometa. Do trenutka, ko je sezono prekinila pandemija koronavirusa, je bila Atalanta v vrhu italijanskega nogometa, predvsem pa je navduševala v ligi prvakov, v kateri se je uvrstila v četrtfinale.

Blestel je Josip Iličić, ki je do takrat v 29 nastopih zabil kar 21 golov in prispeval še devet asistenc, potem pa zaradi psihičnih težav ostal brez nastopa v četrtfinalu na tekmi zaključnega turnirja, ki je bil takrat naknadno organiziran v mehurčku v Lizboni.

Pred tem je Valencii v osmini finala nasul pet golov, kar štiri na povratni tekmi v Španiji.

View this post on Instagram

A post shared by Lega Serie A (@seriea)

Zdaj se je na to obdobje spomnil njegov takratni trener in bil ob tem zelo čustven.

“Spominjam se, ko smo šli na zaključni turnir lige prvakov v Lizbono na tekmo proti PSG. Takrat je Valencii zabil štiri gole. Bil je med kandidati za zlato žogo, zagotovo med najboljšimi nogometaši Evrope. Kak teden pred tem sem ga obiskal v bolnišnici. Izgubil je 10, 12 kilogramov. Dvignil sem ga kot lutko. Rekel sem mu, naj gre z nami v Lizbono …” je govoril trener in tu končal.

Gasperinija, ki še vedno sedi na klopi Atalante, so ob spominu na svojega nekdanjega varovanca namreč premagale solze.

V petih letih je postal ikona Bergama

Ta delček intervjuja je danes zaokrožil na raznih platformah družabnih omrežij in zbudil veliko zanimanja na svetovnem spletu.

FOTO: Guliverimages.

Na Instagramu ga je delil tudi Iličić, ki se je pozneje leta 2020 vrnil na igrišča v majici Atalante, a so se težave v začetku leta 2022 spet vrnile. Zato je z italijanskim prvoligašem iz Bergama prekinil pogodbo in se konec lanskega leta vrnil v Slovenijo, podpisal je pogodbo z Mariborom.

Iličić je bil član Atalante od julija 2017 do avgusta 2022. V tem času je v njenem dresu odigral 173 tekem in zabil 60 golov, prispeval pa tudi 44 asistenc.

Med navijači v Bergamu uživa kulten status, v kar smo se lahko prepričali tudi nedavno, ko se navijači Atalante na poti na evropskem gostovanju v Avstrijo sproti ustavili tudi v Mariboru in ga pozdravili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!