Čustveno slovo Piqueja: Tukaj sem rojen, tukaj bom umrl

Nogomet 6. Nov 20229:44 1 komentar
V Barceloni so se navijači bolj kot z zimskimi okrepitvami ukvarjali z ljubezenskim življenjem Gerarda Piqueja. FOTO: Guliverimages.

Gerard Pique je včeraj še zadnjič, 616. oblekel dres Barcelone in se poslovil od aktivnega igranja nogometa. Slovo legendarnega branilca, ki spada med najboljše v zgodovini nogometa, je bilo čustveno.

“Hvala vsem. Mojim soigralcem, strokovnemu vodstvu, vsem ljudem v klubu, ki so mi pomagali. Tudi vsem ljudem v vodstvu kluba, ki so bili zraven skozi vsa ta leta. Ko si starejši, v življenju ugotoviš, da ljubezen včasih pomeni tudi to, da nekatere stvari pustiš za sabo,” je z mikrofonom v roki po tekmi govoril Gerard Pique, ki je tekmo proti Almerii s kapetanskim trakom na roki začel v prvi postavi in bil na igrišču do 85. minute, ko ga je ob ovacijah s tribun nadomestil Andreas Chrstensen. Danec se je po enomesečni odsotnosti vrnil po poškodbi.

“Odnos med mano in Barcelono je odnos, v katerem je bilo veliko čustev, a napočil je čas, da si pustimo nekaj prostora in zadihamo. Prepričan sem, da bom v prihodnosti spet zraven. To ni slovo. Od Barcelone sem se enkrat že poslovil, pa se potem vrnil nazaj. Tudi tokrat bo podobno. Tukaj sem se rodil, tukaj bom umrl,” je s solzami v očeh še povedal 35-letni branilec, ki je ta teden šokiral z nenadno odločitvijo, da bo z nogometom končal.

Čustva so bila premočna. FOTO: Guliverimages.

Večkrat je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo

Kariero je začel pri Barceloni, a Katalonijo zapustil že s 17 leti in odšel v Manchester United, od koder se je leta 2008 vrnil k Barceloni in tam ostal vse do danes. Za Barcelono je odigral kar 616 tekem, zabil 53 golov in prispeval 15 asistenc, z njo pa osvojil kar 30 lovorik. Trikrat, v letih 2009, 2011 in 2015, je bil z njo tudi evropski prvak in se zmage v Ligi prvakov veselil tudi z Manchester Unitedom leta 2008.

Bogata je tudi njegova reprezentančna pot. Za Španijo, za katero je nazadnje igral na svetovnem prvenstvu 2018, je odigral 102 tekmi in dosegel pet golov. Leta 2010 je bil z njo svetovni, dve leti pozneje pa še evropski prvak.

Xavi: Hvala mu za vse, kar je naredil

Po tekmi je Piqueju nekaj besed namenil tudi njegov zadnji trener, pred tem pa dolgoletni soigralec. Xavi Hernandez. “Od njega smo se želeli posloviti na najlepši možen način. Za njim je odlična tekma. Pokazal je, kdo je. Bolj pomembna tekma, kot je, boljši je. Tak je bilvedno. Rekel sem mu, da je legenda Barcelone. Hvala mu za vse, kar je za Barcelono naredil,” je bil po tekmi čustven tudi trener Barcelone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje