Derbi znova pustil finančne posledice

Nogomet 25. Apr 202412:37 1 komentar
Olimpija - Maribor
Foto: Uroš Skaza

Na zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach je prejšnjo sredo Maribor v Stožicah z 2:1 ugnal Olimpijo. Znova ni šlo brez incidentov, zaradi katerih bosta morala kluba ponovno poseči v klubski blagajni.

Disciplinski sodnik NZS je ljubljanski Olimpiji naložil 3950 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Ti so žaljivo skandirali, prižigali bakle in na igrišče metali predmete. Ob tem je klub kaznovan tudi zaradi pomanjkljive organizacije tekme.

Foto: Uroš Skaza

Mariborčani so dobili še 750 evrov višjo kazen (plačati bodo morali 4700 evrov). Tudi navijači vijoličnih so se vedli nešportno in neprimerno, ob tem so poškodovali številne stole na tribunah in jih metali na igrišče, kjer so pristale tudi nekatere bakle, je zapisal disciplinski sodnik.

Foto: Uroš Skaza

Tekma se je dodatno zapletla v 70. minuti, ko je Olimpijin branilec Justas Lasickas dobil rdeči karton po prekršku nad Svenom Karičem. Maribor je nato prek Jana Repasa le sedem minut pozneje prišel do odločilnega gola za končni rezultat 2:1 in treh točk za Maribor.

Štiri kroge pred koncem ima Olimpija na drugem mestu devet točk zaostanka pred vodilnim Celjem, Maribor pa za Ljubljančani zaostaja za tri točke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje