Djuranović planil v smeh: Upam, da bo tako ostalo

Evropa 20. Jul. 20217:00
Delite:
Dejan Djuranović
Dejan Djuranović je bil pred tekmo s Finci dobro razpoložen. Foto: Youtube

Domžalske nogometaše že danes čaka prva tekma drugega kroga konferenčne lige proti finski ekipi Honka Espoo. Obračun v Športnem parku v Domžalah bo na sporedu ob 17.55.

Domžalčani so se v prvem krogu konferenčne lige dodobra namučili z luksemburškim Hesperangejem, a na koncu so s skupnim izidom 2:1 napredovali v drugi krog. Tam jih čaka finska ovira, ki sliši na ime Honka.

“Pričakovanja so povsem jasna. Želja je, da se po dvoboju s Finci uvrstimo v tretji krog. Nasprotnika smo analizirali, po kvaliteti je v rangu Luksemburga, ali pa malce boljši, a igrišče bo pokazalo razmerje moči. Verjamem v svojo ekipo, verjamem, da smo dobro pripravljeni in prišli do želenega rezultata,” je na novinarski konferenci pred torkovo tekmo s Finci dejal trener Domžal Dejan Djuranović.

Honka ekipa, ki želi igrati

Domžalčani so po spremembi evropskega sporeda konec tedna ostali brez prvenstvene tekme proti Olimpiji, zato so se lahko po prihodu iz Luksemburga dobro spočili in pripravili na finskega tekmeca.

“Gre za ekipo, ki igro gradi od vratarja naprej. Želi z igro priti na nasprotno polovico. Res je, igra tudi dolge žoge, ko igrajo na ‘špico’, a prvi vrsti si želijo posest in igrati od noge do noge. Tukaj vidim našo priložnost, da jih z našo agresivnostjo prisilimo v napake. A bomo videli, eno je igranje domačega prvenstva, drugo so evropske tekme, pripravljeni smo na vse,” poudarja domžalski trener.

Zanimivost: Po Transfermarktu so Domžale vredne šest milijonov evrov, Honka pa 2,58 milijona.

Vsak dan so videti bolje

Z napredkom ekipe je zadovoljen, vse gre po načrtu: “Že na drugi tekmi proti Luksemburgu smo bili videti povsem drugače. Iz tekme v tekmo smo boljši. Honka je sicer v igralnem pogonu, to je neka prednost, a kot sem rekel, tudi mi rastemo. Pričakujem, da bomo v tisti pričakovani formi, čez tri ali štiri tekme, potem pa bomo skušali formo čim dlje držati.”

NK Domžale
(Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale)

Na voljo ima vse moči

Djuranović je za konec še potrdil, da ima na voljo vse igralce, nato pa še nasmejal. “Fante, ki sem jih imel na voljo pred dnevi, so na spisku tudi zdaj. Verjamem, da bo tako ostalo, tudi po testiranju … (smeh),” je planil v smeh Djuranović in namignil, da se tam nikoli ne ve, kaj pokaže tisto šarjenje po nosu.

Verjamemo, da težav ne bo in da bodo rumeni proti Fincem kompletni. Današnji obračun se bo začel ob 17.55.

Komentari

Vaš komentar