Dodaten test za Kekove fante pred spektaklom proti Portugalski

Nogomet 24. Jan 202413:21 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v sklopu priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji pomerila tudi proti reprezentanci Malte.

Tekmo z nogometnim “palčkom” bo četa Matjaža Keka odigrala 21. marca, prizorišče bo malteško glavno mesto.

Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko najboljše slovenske nogometaše čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.

Leto 2024 je Slovenija začela z uspešno predstavo v San Antoniu, ko je edini zadetek za stadionu Toyota Field dosegel Nejc Gradišar.

Marca bo podoba ekipe, vsled uradnega Fifinega termina, bržčas precej drugačna, drugačna pa bosta tudi nasprotnika. Poleg zvezdniške Portugalske, ki velja za eno najboljših svetovnih ekip, bo Kek dobil pomemben vpogled v reprezentantov že 21. 3., ko bo pripravljalno tekmo z Malto gostila Valletta.

Redna stranka

Slovenija in Malta sta se v preteklosti pomerili kar osemkrat, sedemkrat je bila boljša Slovenija, zgolj enkrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Reprezentanci sta se prvič pomerili leta 1994, ko je Slovenija na Ta’Qaliju, nacionalnem stadionu Malte, slavila zadetkom Primoža Glihe.

FOTO: Guliverimage

Zadnjič sta se ekipi pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Tudi takrat sta ekipi igrali na Ta’Qaliju, Slovenija pa je z zadetki Josipa Iličića (2), Andraža Šporarja in Benjamina Šeška slavila z 0:4. Zadetek za 0:3 je bil tudi prvi zadetek Šeška v izbrani vrsti.

Tekma v Valletti bo odigrana 21. marca ob 19. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!