Novo poglavje temeljite selekcije Anteja Šimundže

Nogomet 24. Jan 202410:00 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Za nogometaši Maribora je prvi pripravljalni test na turških tleh, jutri je na sporedu že novi. Vijolice so v Beleku z 0:0 remizirale proti slovaškemu Trenčinu, po katerem je trener Ante Šimundža govoril tudi o nogometaših, ki ga še skušajo prepričati v to, da jim ponudi mesto v svoji ekipi. Ni pa govoril o nogometašu, ki bi se lahko iz sence že to pomlad pomaknil kar nekaj korakov naprej v hierarhiji moštva iz mesta ob Dravi.

Za nogometaši Maribora so uvodni dnevi priprav v turškem Beleku, hkrati pa tudi prva pripravljalna tekma s slovaškim Trenčinom, ki se je končala brez zadetkov.

V tradicionalni zimski vijoličasti bazi pa niso samo člani NK Maribor. Dva nogometaša, ki sta del zasedbe trenerja Anteja Šimundže, sta namreč zgolj na preizkušnji. Luuk Kluiters z ekipo trenira že praktično od začetka priprav, lažja poškodba mu je onemogočila dokazovanje na tekmi z Nafto, zato pa je priložnost dobil na ponedeljkovi tekmi s Trenčinom. Nizozemskega branilca, ki je imel kot mladenič na mizi celo ponudbo angleškega Evertona, bo (še zadnjič) mariborski strateg ocenjeval na jutrišnji tekmi s poljskim Lechom.

“Luuk je mlad igralec, z zadevami v njegovi igri, ki so nam všeč, kar sem že omenil. Ostal bo z nami, dobil bo priložnost tudi na naslednji tekmi proti Lechu. Nato pa bomo s športnim direktorjem ocenili, ali bi pomenil ustrezno rešitev za nas. Prvi vtis je pozitiven,” je prihodnosti 20-letnika deloma že razkril Šimundža.

Luuk Kluiters bo odgovor na vprašanje, ali bo njegova pot vijolična, dobil že jutri zvečer. Foto: Guliverimages

Skrivnostni Afričan bo za dokazovanje dobil dve tekmi

Trener vijolic pa si te dni podrobno ogleduje tudi potencialno novo okrepitev v konici napada. V Beleku se je že pred dnevi Mariborčanom priključil napadalec iz Slonokoščene obale Etienne Beugre. Preizkušnja v dresu Maribora bo pokazala, če je lahko nogometaš, ki ga ni bilo na nikakršnem evropskem nogometnem radarju dodana vrednost ekipe oziroma ali gre za ‘mačka v žaklju’, za kakršnega se je izkazal Ishaq Rafiu.

“Dobil bo minute proti Lechu in Shakhtarju, potem se bomo odločili, ali bo ostal z nami. Če bo izpolnil pričakovanja in prinesel, kar potrebujemo, bo sklenjen dogovor. V nasprotnem primeru bomo iskali novo rešitev,” o prihodnosti kar 195 centimetrov visokega napadalca razmišlja Ante Šimundža.

Na tekmi proti Lechu bo Šimundža podrobno spremljal tudi potencialno okrepitev iz Slonokoščene obale. Foto: Jure Banfi

Bo priložnost dobil mladenič, ki je član Maribora že leto in pol?

Če vodja mariborske stroke javno razkriva, kakšni so načrti z nekaterimi nogometaši, ki še morajo doseči njegove vselej visoko zastavljene standarde, pa se v senci ugibanja o novih okrepitvah Maribora v ospredje prebija nogometaš, ki je že nekaj časa član vijolic, a doslej prave priložnosti v dresu Štajercev še ni dobil.

Gre za Alena Dizdarevića, hrvaškega vezista, ki je ravno v teh dneh dopolnil 20 let. Slednji je iz zagrebškega Dinama v Ljudski vrt prišel že poleti 2022, a se nato v lanski sezoni dokazoval v mladinski konkurenci, prvi del letošnje sezone pa je preživel na posoji pri Jadranu iz Dekanov v 2. SNL.

Tudi Alen Dizdarević skuša v teh dneh prepričati Anteja Šimundžo, da mu ponudi priložnost v prvi ekipi Maribora. Foto: Aleš Fežver

Toda glede na signale iz mesta ob Dravi in tudi glede na videno na tekmi s Trenčinom, bo v drugem delu sezone nekdanji član hrvaških reprezentančnih selekcij do 15 in 17 let del prve ekipe Maribora. Če bo pod Šimundžo napredoval v ritmu, ki ga je začrtal v uvodnih dneh novega leta, potem tudi njegov derbi v dresu štajerskega ponosa ni več daleč.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!