Doma rjoveči tigri, v gosteh udomačeni mucki

Nogomet 30. Mar 20248:22 1 komentar
Maribor
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so z zmago proti Radomljam (1:0) nadaljevali sijajen rezultatski niz v Ljudskem vrtu. A v oči bode tudi dejstvo, da gre vijolicam povsem drugače na gostovanjih, saj so celo najslabša gostujoča ekipa lige.

Tekma med Mariborom in Radomljami je bila prva v nizu štirih, ki jih bodo vijolice zaradi odmevne kazni NZS morale odigrati pred praznimi tribunami.

A Maribor se je odzval tako, kot se v Sloveniji zna in zmore samo Maribor. Klub je na južni ploščadi v času tekme pripravil dobro obiskan dogodek z navijače, ki jih je bilo slišati tudi v notranjost stadiona, po zmagi nad mlinarji (1:0) pa so jih nogometaši pozdravili tudi pred štajerskim nogometnim hramom.

Maribor je znal podpreti ekipo

“To se lahko zgodi samo v Mariboru. To, kar so organizirali, je fenomenalno. Tega ni nikjer drugje. Vidi se, da je Maribor velika družina. Ko smo prišli pred navijače, to je enostavno neopisljiv občutek. Res izjemno,” je vtise po obračunu strnil junak mariborske zmage Arnel Jakupović, ki se je z dvanajstim prvenstvenim golom sezone na vrhu lestvice strelcev znova izenačil s celjskim Aljošo Matkom.

Praznuje eden največjih

Zmaga Maribora je bila tudi lepo darilo ob okroglem jubileju Marcosa Tavaresa. Pisec nepozabnih štajerskih nogometnih zgodb, ki ima v svojo čast poimenovano tudi tribuno Ljudskega vrta, danes praznuje 40. rojstni dan.

Diametralno nasprotje domačih in gostujočih tekem

Z novo zmago so Mariborčani zdaj v Ljudskem vrtu nanizali že šest prvenstvenih tekem, ki so jih končali s tremi točkami v žepu. Pod Kalvarijo je v tej sezoni ligaško zmago uspelo vknjižiti le Celju in Kopru, vijolice so ob enem remiju kar enajstkrat zmagale in doma zbrale 34 točk, kar je največ v ligi.

A povsem drugačen je pogled na gostujočo lestvico lige, kjer je Maribor, verjeli ali ne, zadnji! Vijolice na tujem igrišču v prvenstvu niso zmagale vse od 4. novembra, ko so premagale Domžale, v tamkajšnjem športnem parku pa so vknjižile tudi prvo gostujočo zmago sezone proti Radomljam. Štajerski ponos je z gostovanj v tej sezoni prinesel vsega 12 točk, eno manj od Domžal in Rogaške.

Najboljše domače ekipe Prve lige Telemach: Maribor 34 točk, Celje 31 točk, Bravo 25 točk

Najslabše gostujoče ekipe Prve lige Telemach: Domžale 13 točk, Rogaška 13 točk, Maribor 12 točk

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje