Dončić po zmagi zažugal srbski legendi (VIDEO)

Košarka 30. Mar 20247:48 1 komentar
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Košarkarji Dallas Mavericks so še drugič v treh dneh ugnali moštvo Sacramenta in naredili velik korak k neposredni uvrstitvi v končnico lige NBA. Še bolj pa bo odmevala poteza Luke Dončića v sami končnici tekme.

Mirne roke, mirni živci in osredotočenost do konca tekme. To je bil recept, s katerim so košarkarji Dallasa nocoj s 107:103 ugnali zasedbo Sacramenta in se s 44. zmago sezone učvrstili na 6. mesto lestvice zahoda lige NBA.

Luka Dončić je imel znova odličen večer, ob zmagi svojega moštva je prispeval 26 točk, 9 asistenc in 12 skokov, kljub poškodbi ahilove tetive, zaradi katere je bil njegov današnji nastop celo vprašljiv, je na parketu preživel več kot 40 minut.

“Moral bi izbrati mene!”

A Dončićeva poteza tekme ni bila niti kakšna spektakularna asistenca niti značilna trojka s korakom nazaj, čeprav tudi slednjih ni manjkalo. Prah je namreč dvignila Ljubljančanov gestikulacija ob koncu tekme, ko je zadel odločilni prosti met, s katerim je razblinil dvome o zmagovalcu.

Ob vračanju na svojo klop je namreč Slovenec mahal z rokama in vzklikal: “Moral bi na naboru izbrati mene!” Kaj je bil razlog za takšno potezo Dončića?

Divac sprejel katastrofalno odločitev, ki ga je stala službe (in kariere)

Časovni stroj moramo zavrteti nazaj v leto 2018, ko je Luka Dončić prek nabora vstopil v ligo NBA. Takrat se je veliko špekuliralo o tem, da bo Ljubljančan postal član Sacramento Kings, na čelu katerih je bil tedaj srbski košarkarski velikan Vlade Divac.

A zadeva se je razpletla drugače, Divac se je takrat odločil za danes bolj ali manj anonimnega Marvina Bagleyja III, svojo napačno odločitev pa je avgusta 2020 plačal z izgubo službe.

Luka Dončić nabor
Luka Dončić je bil nekaj sekund član Atlante, nato pa se je hitro preselil v vrste Dallasa. Foto: PRofimedia

V javnosti so se pojavljale takšne in drugačne informacije o tem, zakaj Srb na naboru ni dal prednost Luki, ameriški novinarji so ustvarili celo zgodbo, da je Divac Luko spregledal zato, ker mu ni bil všeč njegov oče.

Kakorkoli, kar je izgubil Sacramento, je pridobil Dallas. Luka Dončić pa tako ali tako vemo, da ni nekdo, ki bi zadeve iz preteklosti hitro pozabil …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje